Mléko, 15 g cukru a kakao dejte do kastrolu a pomalu uveďte do varu. Mezitím v míse utřete žloutky s dalšími 15 g cukru do pěny buď ruční, nebo elektrickou metlou. Mouku a škrob prosejte do misky a pak pomalu přisypávejte a zašlehávejte ke žloutkové směsi.
2
Do vzniklého těsta poté vmíchejte horké kakaové mléko **(obr. 1)**. Směs vraťte do kastrolu, v němž jste vařili mléko, a dávejte přitom pozor, aby se nezačala ode dna připalovat (plotýnka může být ještě horká).
3
Kastrol sejměte z ohně, vsypte nasekanou čokoládu **(obr. 2)** a za stálého míchání ji nechte rozpustit. Tuto čokoládovou hmotu přesuňte do mísy, povrch uhlaďte, přetáhněte fólií a nechte trochu vychladnout.
4
Kovové nebo porcelánové formičky na suflé (použít můžete i silnostěnné hrnečky) vymažte máslem a vysypte cukrem **(obr. 3)**, přebytek oklepejte. Troubu předehřejte na 200 °C. Čistou metlou, nejlépe elektrickou, vyšlehejte bílky do pěny.
5
Postupně přisypávejte pramínkem a za stálého šlehání zbylých 40 g cukru, až vznikne pevný a lesklý sníh. Třetinu sněhu vmíchejte metlou ke krému **(obr. 4)**, pak opatrně zatřete i zbytek pomocí špachtle nebo kovovou děrovanou lžící.
6
Krémové těsto rozdělte do připravených formiček a ty postavte na plech **(obr. 5)**. Dejte na prostřední mřížku do trouby a pečte 12 minut. Během této doby troubu neotvírejte!
7
Na závěr můžete suflé poprášit kakaem nebo moučkovým cukrem a podávat buď ve formičkách, nebo je vyklopte na talířek.
Myslíte např. 70 dkg cukru na 4 vejce? Myslím, že gramáže jsou dobře, u suflé jsou základem vejce, kakao a čokoláda, mouky se dává minimum stejně jako ostatních přísad...