• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládové suflé
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládové suflé

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 180
      ml mléko plnotučné
    • 70
      g cukr krupice (+ na vysypání forem)
    • 1
      lžíce kakao
    • 4
      ks vejce (žloutky a bílky zvlášť)
    • 5
      g maizena
    • 7
      g hladká mouka
    • 50
      g čokoláda (kvalitní tmavá 70%)
    • máslo (na vymazání forem)

Postup přípravy receptu

1
Mléko, 15 g cukru a kakao dejte do kastrolu a pomalu uveďte do varu. Mezitím v míse utřete žloutky s dalšími 15 g cukru do pěny buď ruční, nebo elektrickou metlou. Mouku a škrob prosejte do misky a pak pomalu přisypávejte a zašlehávejte ke žloutkové směsi.
2
Do vzniklého těsta poté vmíchejte horké kakaové mléko **(obr. 1)**. Směs vraťte do kastrolu, v němž jste vařili mléko, a dávejte přitom pozor, aby se nezačala ode dna připalovat (plotýnka může být ještě horká).
3
Kastrol sejměte z ohně, vsypte nasekanou čokoládu **(obr. 2)** a za stálého míchání ji nechte rozpustit. Tuto čokoládovou hmotu přesuňte do mísy, povrch uhlaďte, přetáhněte fólií a nechte trochu vychladnout.
4
Kovové nebo porcelánové formičky na suflé (použít můžete i silnostěnné hrnečky) vymažte máslem a vysypte cukrem **(obr. 3)**, přebytek oklepejte. Troubu předehřejte na 200 °C. Čistou metlou, nejlépe elektrickou, vyšlehejte bílky do pěny.
5
Postupně přisypávejte pramínkem a za stálého šlehání zbylých 40 g cukru, až vznikne pevný a lesklý sníh. Třetinu sněhu vmíchejte metlou ke krému **(obr. 4)**, pak opatrně zatřete i zbytek pomocí špachtle nebo kovovou děrovanou lžící.
6
Krémové těsto rozdělte do připravených formiček a ty postavte na plech **(obr. 5)**. Dejte na prostřední mřížku do trouby a pečte 12 minut. Během této doby troubu neotvírejte!
7
Na závěr můžete suflé poprášit kakaem nebo moučkovým cukrem a podávat buď ve formičkách, nebo je vyklopte na talířek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Snadné čokoládové suflé

Snadné čokoládové suflé

Čokoládové suflé se zmrzlinou

Čokoládové suflé se zmrzlinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • karkulka | 27. 1. 2015 16:40

    dneska jsem se odhodlala ho vyzkoušet. A musím říct, že mě všechno sedělo :-) výborná pochoutka <3 doporučuju

  • akcuL15 | 31. 8. 2012 10:20

    nedohaduju se...v každém případě na obrázcích mají těsto tuhé, když jsem to udělala podle toho receptu bylo to uplně voda...

  • akcuL15 | 31. 8. 2012 10:18

    nedohaduju se...v každém případě na obrázcích mají těsto tuhé, když jsem to udělala podle toho receptu bylo to uplně voda...

  • kykiryki | 30. 8. 2012 08:39

    Myslíte např. 70 dkg cukru na 4 vejce? Myslím, že gramáže jsou dobře, u suflé jsou základem vejce, kakao a čokoláda, mouky se dává minimum stejně jako ostatních přísad...

  • akcuL15 | 29. 8. 2012 21:52

    recept super akorát myslím že se autor spletl v gramáži.... měli by tam být dkg místo g.... ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Soufflé
Moučníky Zákusky Dezerty Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hladká mouka Kakao Maizena Máslo Mléko plnotučné Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

33
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
24
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
23
Bramboráčky s houbovou omáčkou
Bramboráčky s houbovou…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Čokoládové řezy s hruškami
Čokoládové řezy s hruškami
Čokoládové řezy s meruňkami
Čokoládové řezy s meruňkami
Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé bez lepku
Čokoládové suflé bez lepku
Čokoládové suflé se zmrzlinou
Čokoládové suflé se zmrzlinou
  • Recepty.cz
  • Čokoládové suflé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact