Formu na chlebíček o objemu 1,5 l vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu tak, aby přečnívaly, v rendlíku zahřejeme 185 ml smetany, v misce smícháme cukr krupici, kakao, žloutky, zalijeme horkou smetanou a dobře promícháme, nalijeme zpět do rendlíku a na mírném ohni stále mícháme, až směs ztuhne natolik, že se drží na dřevěné vařečce - krém se však nesmí vařit. Přikryjeme folií a necháme 30 minut chladnout.
2
Bílky ušleháme do tuhého sněhu, ve velké misce ušleháme zbytek smetany, přidáme moučkový cukr, šleháme, čokoládový krém lehce zamícháme do smetany, potom opatrně vmícháme sníh, opatrně přidáme oříšky, přelijeme do formy, přikryjeme alobalem, dáme nejméně 24 hodin do mrazničky.
3
Před podáváním necháme 5 minut v pokojové teplotě, potom nakrájíme na plátky.