Máslo utřeme s čokoládou a cukrem, přidáme vejce a vanilkový cukr, sůl a pečlivě promícháme. Pak postupně přisypeme mouku s kypřícím práškem a vypracujeme hladké těsto.
2
Necháme v ledničce odpočinout, poté tvarujeme rohlíčky a pečeme na vymazaném plechu.
3
Horké rohlíčky můžeme obalit v cukru, jsou ale výborné i bez obalení.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jana ponáhlá
|3. 1. 2007 14:05
Toto cukroví jsem pekla 15.12.2006 a rohlíčky do dnešního dne (3.ledna 2007) nezměkly. Postupovla jsem přesně podle receptu!Jsou to rohlíčkové "keksy".Část jsem jich plnila krémem a slepovala v touze po jejich změnkutí. Nezměkly. Asi mají být křupavé. U nás považujeme za dobré cukroví jinou kvalitu i chuť. Cukroví přesto nezatracuji.
Blanka L.
|13. 12. 2006 23:26
Včera jsem udělala těsto a dneska rohlíčky upekla. Trochu jsem měla problémy při válení rohlíčků. Těsto se mi rozpadalo. Tak nevím, kde jsem udělala chybu oproti Ádě Kopcové. Chuťově jsou vynikající. Uvidíme jestli se mi ještě trochu rozleží a změknou....
Áda Kopcová
|1. 12. 2006 15:11
Tak včera jsem je upekla.S těstem se dobře pracuje ,krásně vonělo a chutnalo.Já jsem je neobalovala v cukru .Tak zatím čekám až se trošku rozleží.Jinak jsou chutné a opravdu čokoládové.
lu
|13. 12. 2005 02:50
Misto nutelly jsem pouzila cokoladovou penu, nutelly je skoda na vareni a take je pomerne draha. A taky se podarilo. Pekla jsem asi trinact minut pri 170 stupnich. Dekuji za recept.
Eva
|8. 12. 2005 17:32
Jsou fakt výborné, manželovi chutnají víc než vanilkové :-)