Menší formu, vyložíme potravinářskou folii. Tmavou čokoládu nalámeme do jedné misky a bílou do druhé misky. Smetanu uvedeme k varu. Asi 150 ml horké smetany přelijeme přes tmavou nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
2
Dno formy posypeme nasekanými oříšky a zalijeme tmavou čokoládou se smetanou a dáme ztuhnout do ledničky.
3
Bílou čokoládu přelijeme zbytkem horké smetany a opět zamíchame, dokud se čokoláda nerozpustí. Nalijeme na ztuhlou vrstvu čokolady s oříšky. Necháme pořádně vychladit několik hodin v ledničce.
4
Pomocí folie vyjmeme a teplým nožem nakrájíme ztuhlou čokoládu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radka Křížová
|14. 8. 2008 09:48
chuťově to bylo výborné,ale i když jsem dala víc čokolády na stejné množství smetany,tak mi to úplně neztuhlo a strašně se to matlalo..příště už asi dělat nebudu,nebo s tak polovičním množstvím smetany
Jana z VM
|9. 10. 2007 07:20
Další výborný recept na blížící se Vánoce ! Zakládám a zapisuji do seznamu vánočních receptů.Díky!