g
bábovka
nebo piškotové pečivo, sušenky (nejlépe z tmavého těsta)
150
ml
šlehačka
do tuha ušlehaná, smíchaná s 5 lžícemi aromatického likéru - pro děti nahraďte sirupem
200
ml
likér
(sirup) na pokapání
250
g
mascarpone
nebo lučina nebo jemný tvaroh
150
g
čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu
1
Pečivo rozdrobíme na větší kousky. Do šlehačky opatrně vmícháme tvaroh a lehce rozpuštěnou čokoládu tak, aby se barvy moc nepromíchaly. Navrstvíme do pohárů a přelijeme likérem.
2
Kdo má malé děti, tak ví, že se celá bábovka málokdy sní najednou a pak už na ni nebývá tolik chuť. Tohle je docela příjemný způsob zpracování zbytků pečiva.
3
P.S.: Lze i se zbylým dortem. Je to jenom trochu kaloričtější, ale taky dobroučké.