g
hořká čokoláda
drobně nasekanou,nebo hrubě strouhanou
Postup přípravy receptu
1
Máslo a cukry vyšleháme se 4 lžícemi horké vody do husté pěny. Pak přidáme žloutky a střídavě vmícháme sníh z bílků a moučnou směs (mouka, kypřidlo, kakao). Mističky na muffiny (plech na muffiny) vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem - do dvou třetin. Pokud použijeme papírové košíčky - nevymazáváme. Muffiny pečeme ve vyhřáté troubě při 180-ti stupních cca 20 minut. Muffiny necháme krátce zchladnout, pak vyklopíme.
2
**Náplň:** Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha,pak vmícháme čokoládu. Vychladlé muffiny vodorovně rozkrojíme, spodní část naplníme (natřeme) vyšší vrstvou šlehačky a přiklopíme vrchním dílem.
Vypadají moc pěkně, dobrý nápad s tou šlehačkou :-) ;-)
Mony
|29. 7. 2014 18:09
Výborný :-P , do šlehačky jsem čokoládu dát nemohla, protože jsem pozdě zjistila že skončila v přítelových útrobách :'( , ale i tak to byla mňamka, děkuji.
...jsou z piškotového těsta a to se bez vajec neobejde ...záleží hlavně na tom, jakou práci si dáte se šleháním ...navíc je zlehčíte ještě šlehačkou, které můžete dát i víc ...navíc je můžete ještě zvláčnit i tím, že je potřete marmeládou ;-)
Renáta
|1. 7. 2014 17:15
Málo nadýchané a jsou z nich cítit ta vejce - podotýkám, že jsem dávala čerstvá.