Nejen milovníky čokolády potěší jednoduché a rychle připravené muffiny plné kousků čokolády, která se vám při konzumaci bude rozplývat na jazyku. Hodí na snídaní, ke kávě, ale i na svačinku do školy či práce. Díky jogurtu v těstě jsou navíc úžasně vláčné a nádherně vlhké.
g
hladká mouka
můžete namíchat pšeničnou a špaldovou 1 : 1
60
g
kakao
holandské
1
lžička
prášek do pečiva
200
g
třtinový cukr
2
ks
vejce
250
g
jogurt
110
ml
mléko
110
ml
řepkový olej
150
g
hořká čokoláda
70%
Postup přípravy receptu
1
V míse smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Do větší mísy odvažte cukr, rozklepněte vejce a směs lehce našlehejte vidličkou, aby se krystalky cukru začaly rozpouštět. Přidejte jogurt, mléko, olej a opět dobře promíchejte.
2
Čokoládu nasekejte na drobné kousky. Sypkou směs přidejte do té vaječné a vařečkou či jen lžící dobře promíchejte. Nakonec přidejte většinu nasekané čokolády. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky a rozdělte do nich těsto, košíčky by měly být naplněné pár milimetrů pod povrch. Nahoru přidejte zbylé kousky čokolády.
Muffiny pečte v troubě předehřáté na 200 °C, asi 20 minut. Čas závisí na tom, jak velké máte košíčky, proto propečení raději otestujte zapíchnutou špejlí.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2020)