• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládové madlenky
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládové madlenky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládové madlenky
Čokoládové madlenky
Čokoládové madlenky
Čokoládové madlenky
Čokoládové madlenky
Čokoládové madlenky
Čokoládové madlenky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Madlenky jsou tradiční francouzskou specialitou. Toto pečivo ve tvaru lastury získalo obliby v mnoha zemích po celém světě a není se čemu divit. Madlenky připravované z piškotového těsta jsou nadýchanou ale zároveň jemně křupavou cukrárenskou delikatesou.

Čokoládové sušenky

Suroviny

24 porce
    • 90
      g hladká mouka
    • 45
      g mouka polohrubá
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao holandského typu, vrchovaté
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra z 1/2 citronu
    • 130
      g máslo rozpuštěné + na vymazání formiček
    • 3
      lžička olej slunečnicový

Postup přípravy receptu

1
Obě mouky prosejte s práškem do pečiva a promíchejte s kakaem. Vejce ušlehejte s cukry do světlé pěny, pak přimíchejte citronovou kůru a rozpuštěné máslo s olejem. Zlehka promíchejte s moučnou směsí, abyste získali hladké těsto. Mísu překryjte fólií a dejte odležet do ledničky, nejlépe přes noc.

RADA: Strouhání citronu

2
Troubu předehřejte na 200 °C, formičky vymažte máslem, můžete samozřejmě použít i formu na madlenky. Do tří čtvrtin je naplňte těstem a upečte, asi 8 minut. Ještě zatepla je opatrně vyklepněte z formiček. Madlenky nechte vychladnout.

RADA: Citronové madlenky

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lotrinské madlenky

Lotrinské madlenky

Čokoládové crinkles

Čokoládové crinkles

Pekanové sušenky

Pekanové sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Mouka Olej Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

11
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
10
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky
9
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
8
Tortilla wrap s lilkem a halloumi
Tortilla wrap s lilkem a…
8
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Deník Aha! 10. 11. 2025

Deník Aha! 10. 11. 2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Další doporučené recepty:

Čokoládové fondue s aromalampou
Čokoládové fondue s aromalampou
Čokoládové knedlíky ve vanilkové koupeli
Čokoládové knedlíky ve vanilkové koupeli
Čokoládové košíčky
Čokoládové košíčky
Čokoládové marshmallows
Čokoládové marshmallows
Čokoládové mini dacquoise
Čokoládové mini dacquoise
Čokoládové muffinky
Čokoládové muffinky
  • Recepty.cz
  • Čokoládové madlenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact