• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Čokoládové kostky
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládové kostky

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládové kostky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce voda
    • 60
      g hrubá mouka
    • 1
      lžíce hrubá krupice
    • 60
      g ořechy
    • 4
      lžíce kakao
    • citronová kůra
  • Na spojení
    • čokoládový krém
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme máslo s cukrem, postupně zašleháváme žloutky a vlažnou vodu.
2
Zvlášť smícháme hrubou mouku s hrubou krupicí, ořechy, kakaem, citronovou kůrou. Ušleháme sníh ze 4 bílků a postupně jej s moukovou směsí střídavě zamícháme do ušehaného základu.
3
Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Po vychladnutí překrojíme na polovinu a obě poloviny spojíme čokoládovým krémem.
4
Dáme ztuhnout do ledničky. Nakrájíme malé kostky, napichujeme je špejlí a namáčíme do čokoládové polevy, pokládáme na špejle na plechu (aby se nám nepřilepily na plech) a nahoru dáme půlku mandle, nebo želé, příp. ořech.
5
Je to moc dobré a především je dělám o Vánocích. Je to pochoutka pro ty, kteří mají rádi všechno cukroví "tmavé".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masové kostky se žampiony

Masové kostky se žampiony

Karamelové kostky III

Karamelové kostky III

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana h | 14. 12. 2009 03:09

    tak to s tim pecicim papirem jsem vyzkousela a prilepily se totalne a beznadejne... ale mozna je tady v usa jiny pecici papir :)

  • Květa | 28. 11. 2005 13:38

    Mám malou radu: aby se nám cukroví máčené v čokoládě nelepilo na plech, pokládám ho na plech vyložený pečícím papírem. Po zchladnutí ho lze dobře sejmout.

  • wendy | 23. 8. 2005 17:13

    Mockrát dík,určitě to zkusím

  • Jana z VM | 18. 8. 2005 07:11

    Můžete udělat jednoduchý čokoládový krém - našlehat máslo s cukrem, přidat kakao (nebo rozpuštěnou čokoládu, příp. čokoládovou polevu) a trochu vřelého mléka, které krém zjemní. Pokud budete chtít lepší krém - šlehám ve vodní lázni 3 celá vejce s 12 dkg cukru krupice a 3 dkg kakaa asi 10 minut (voda musí být studená a zahřívá se při šlehání, až vře, musí se zltumit). Dám tento základ vychladnout, našlehám máslo - na toto množství tak 2 - 3 másla (proto ten základ dělat asi z poloviční dávky) a tento základ zašlehávám do másla. Přidám trochu rumu. Tento krém dělám většinou, když peču větší množství rolád, řezů nebo jiného cukroví.

  • wendy | 17. 8. 2005 19:53

    Mám dotaz k receptu, co za čokoládový krém to má zhruba být? Děkuju

  • Alis | 20. 5. 2005 15:33

    Paní Jano z VM nenechte se otrávit některými komentáři. Kdo dává dobré recepty, toho tu nejvíc kritizují. To je stejné jako s paní Vlastou V. Ta také uveřejňuje výborné recepty a pořád je někdo kritizuje.

  • Petula | 20. 5. 2005 14:33

    Mate pravdu, kaslat na vsechny takovy blbecky co hodnoti nevyzkousene. Ale kdyz uz jsme u toho, zkouseli jste nekdo tento moucnik? Jakej vlastne je? Recepty si odtud beru hodne casto, hlavne od pani Jany z VM, a vzdycky jen ty ozkousene. Jinak server super:)

  • Evík | 19. 5. 2005 09:52

    Souhlasím plně s paní Janou H.Je třeba je ignorovat.My to vyzkoušíme a hned víme jesli je to dobré nebo ne a komentáře(slušné a vtipné)pomohou se rozhodnout.Zdravím všechny

  • Jana H. | 19. 5. 2005 09:11

    Nejdříve Vás všechny zdravím.Pro Janu z VM, paní Ladu a Alenu. Nejvíce blbce naštvete, že se jeho keců nebudeme všímat. Ono ho to za chviku přejde, když uvidí, že se na to nereaguje. Mám to již vyzkoušené, protože není sám. Někdy mám dojem, že je jich víc, jak normálních lidí. Ženy vydržme, pište dobré recepty a předávejme si zkušenosti. Já mám moc ráda vtipné, ale slušné komentáře.Že někomu něco chutná a druhému ne, to je přece normální, tak to tak berme a hlupáky ignorujme. Jana.

  • Jana z VM | 19. 5. 2005 09:11

    Díky Vám oběma za "soucítění a povzbuzení", potřwebovala jsem to. Byla jsem pěkně naštvaná, ale to mně nikdy dlouho nevydrží. Díky.Jak udržet váhu, aniž by člověk neochutnal všechny ty skvělé recepty, které lákají a lákají vyzkoušet zvlášť po povzbuzujících komentářích, to fakt nevím.... Je to ale kruťárna při čtení různých lahůdek kousat suchý chleba a zapíjet vodou....

  • Alena | 19. 5. 2005 09:05

    Jano z VM ještě mi poraď když máš tak dobré recepty jak si udržet váhu já už jsem tak zblblá z tvých a jiných receptů z těchto stránek, že si sednu s k receptům vezmu krajíc celozrnného chleba a čtu recepty. Chléb zapíjím dobrou vodou. No a když pak čtu asi 20 minut jsem dobře naladěna a snad si myslím že jsem tu dobrotu co jsem si přečetla i snědla.

  • Alena | 19. 5. 2005 08:56

    Jano z VM dík za tvé recepty a nenech se vytočit. Spousta lidí odzkouší tvé recepty, ale protože jim chutná neozívají se a čekají nedočkavě na další jako třeba já.... a jen nějaký anonym, který se těší až někoho vytočí se ozve aby vše pohanil a o recepty myslím nemá vůbec zájem.

  • Lada Kovářová | 19. 5. 2005 08:50

    Paní Jano, kašlete na anonymní trouby. Doporučuju tyhle lidi ignorovat a nekazit si náladu. Vždyť právě vy a několik dalších "stálic", výborných kuchařek se stále novými nápady děláte tento web krásnějším.

  • Jana z VM | 19. 5. 2005 07:11

    Toto není normální, už mě to štve, protože zase jeden trouba, který lidem jenom zvedá adrenalin, nic neumí a kritizuje, co nezkusil! Kdyby něco uměl a skutečně tento recept vyzkoušel, nemůže napsat takovou blbost....Začíná mně to tak vadit, že přestávám být aktivní, ikdyž mě to mrzí. :(

  • Kuchařka on-line | 18. 5. 2005 18:47

    kačko alias sandro, tak jsou teda dobré nebo ne?? :)))

  • sandra | 18. 5. 2005 18:07

    je to dobré

  • kačka | 18. 5. 2005 18:06

    není to moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoládová poleva Čokoládový krém Hrubá krupice Hrubá mouka Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Vajíčková pomazánka podle dcery

Vajíčková pomazánka podle dcery

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

130
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
59
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
59
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
58
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
51
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavily ho Akta X

Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavily ho Akta X

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Čokoládové kostky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact