• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čokoládové kostky
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládové kostky

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládové kostky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce voda
    • 60
      g hrubá mouka
    • 1
      lžíce hrubá krupice
    • 60
      g ořechy
    • 4
      lžíce kakao
    • citronová kůra
  • Na spojení
    • čokoládový krém
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme máslo s cukrem, postupně zašleháváme žloutky a vlažnou vodu.
2
Zvlášť smícháme hrubou mouku s hrubou krupicí, ořechy, kakaem, citronovou kůrou. Ušleháme sníh ze 4 bílků a postupně jej s moukovou směsí střídavě zamícháme do ušehaného základu.
3
Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Po vychladnutí překrojíme na polovinu a obě poloviny spojíme čokoládovým krémem.
4
Dáme ztuhnout do ledničky. Nakrájíme malé kostky, napichujeme je špejlí a namáčíme do čokoládové polevy, pokládáme na špejle na plechu (aby se nám nepřilepily na plech) a nahoru dáme půlku mandle, nebo želé, příp. ořech.
5
Je to moc dobré a především je dělám o Vánocích. Je to pochoutka pro ty, kteří mají rádi všechno cukroví "tmavé".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masové kostky se žampiony

Masové kostky se žampiony

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Karamelové kostky III

Karamelové kostky III

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana h | 14. 12. 2009 03:09

    tak to s tim pecicim papirem jsem vyzkousela a prilepily se totalne a beznadejne... ale mozna je tady v usa jiny pecici papir :)

  • Květa | 28. 11. 2005 13:38

    Mám malou radu: aby se nám cukroví máčené v čokoládě nelepilo na plech, pokládám ho na plech vyložený pečícím papírem. Po zchladnutí ho lze dobře sejmout.

  • wendy | 23. 8. 2005 17:13

    Mockrát dík,určitě to zkusím

  • Jana z VM | 18. 8. 2005 07:11

    Můžete udělat jednoduchý čokoládový krém - našlehat máslo s cukrem, přidat kakao (nebo rozpuštěnou čokoládu, příp. čokoládovou polevu) a trochu vřelého mléka, které krém zjemní. Pokud budete chtít lepší krém - šlehám ve vodní lázni 3 celá vejce s 12 dkg cukru krupice a 3 dkg kakaa asi 10 minut (voda musí být studená a zahřívá se při šlehání, až vře, musí se zltumit). Dám tento základ vychladnout, našlehám máslo - na toto množství tak 2 - 3 másla (proto ten základ dělat asi z poloviční dávky) a tento základ zašlehávám do másla. Přidám trochu rumu. Tento krém dělám většinou, když peču větší množství rolád, řezů nebo jiného cukroví.

  • wendy | 17. 8. 2005 19:53

    Mám dotaz k receptu, co za čokoládový krém to má zhruba být? Děkuju

  • Alis | 20. 5. 2005 15:33

    Paní Jano z VM nenechte se otrávit některými komentáři. Kdo dává dobré recepty, toho tu nejvíc kritizují. To je stejné jako s paní Vlastou V. Ta také uveřejňuje výborné recepty a pořád je někdo kritizuje.

  • Petula | 20. 5. 2005 14:33

    Mate pravdu, kaslat na vsechny takovy blbecky co hodnoti nevyzkousene. Ale kdyz uz jsme u toho, zkouseli jste nekdo tento moucnik? Jakej vlastne je? Recepty si odtud beru hodne casto, hlavne od pani Jany z VM, a vzdycky jen ty ozkousene. Jinak server super:)

  • Evík | 19. 5. 2005 09:52

    Souhlasím plně s paní Janou H.Je třeba je ignorovat.My to vyzkoušíme a hned víme jesli je to dobré nebo ne a komentáře(slušné a vtipné)pomohou se rozhodnout.Zdravím všechny

  • Jana H. | 19. 5. 2005 09:11

    Nejdříve Vás všechny zdravím.Pro Janu z VM, paní Ladu a Alenu. Nejvíce blbce naštvete, že se jeho keců nebudeme všímat. Ono ho to za chviku přejde, když uvidí, že se na to nereaguje. Mám to již vyzkoušené, protože není sám. Někdy mám dojem, že je jich víc, jak normálních lidí. Ženy vydržme, pište dobré recepty a předávejme si zkušenosti. Já mám moc ráda vtipné, ale slušné komentáře.Že někomu něco chutná a druhému ne, to je přece normální, tak to tak berme a hlupáky ignorujme. Jana.

  • Jana z VM | 19. 5. 2005 09:11

    Díky Vám oběma za "soucítění a povzbuzení", potřwebovala jsem to. Byla jsem pěkně naštvaná, ale to mně nikdy dlouho nevydrží. Díky.Jak udržet váhu, aniž by člověk neochutnal všechny ty skvělé recepty, které lákají a lákají vyzkoušet zvlášť po povzbuzujících komentářích, to fakt nevím.... Je to ale kruťárna při čtení různých lahůdek kousat suchý chleba a zapíjet vodou....

  • Alena | 19. 5. 2005 09:05

    Jano z VM ještě mi poraď když máš tak dobré recepty jak si udržet váhu já už jsem tak zblblá z tvých a jiných receptů z těchto stránek, že si sednu s k receptům vezmu krajíc celozrnného chleba a čtu recepty. Chléb zapíjím dobrou vodou. No a když pak čtu asi 20 minut jsem dobře naladěna a snad si myslím že jsem tu dobrotu co jsem si přečetla i snědla.

  • Alena | 19. 5. 2005 08:56

    Jano z VM dík za tvé recepty a nenech se vytočit. Spousta lidí odzkouší tvé recepty, ale protože jim chutná neozívají se a čekají nedočkavě na další jako třeba já.... a jen nějaký anonym, který se těší až někoho vytočí se ozve aby vše pohanil a o recepty myslím nemá vůbec zájem.

  • Lada Kovářová | 19. 5. 2005 08:50

    Paní Jano, kašlete na anonymní trouby. Doporučuju tyhle lidi ignorovat a nekazit si náladu. Vždyť právě vy a několik dalších "stálic", výborných kuchařek se stále novými nápady děláte tento web krásnějším.

  • Jana z VM | 19. 5. 2005 07:11

    Toto není normální, už mě to štve, protože zase jeden trouba, který lidem jenom zvedá adrenalin, nic neumí a kritizuje, co nezkusil! Kdyby něco uměl a skutečně tento recept vyzkoušel, nemůže napsat takovou blbost....Začíná mně to tak vadit, že přestávám být aktivní, ikdyž mě to mrzí. :(

  • Kuchařka on-line | 18. 5. 2005 18:47

    kačko alias sandro, tak jsou teda dobré nebo ne?? :)))

  • sandra | 18. 5. 2005 18:07

    je to dobré

  • kačka | 18. 5. 2005 18:06

    není to moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoládová poleva Čokoládový krém Hrubá krupice Hrubá mouka Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Arabská rýže

Arabská rýže

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na paprice s mrkví

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

68
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
57
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
51
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
43
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
40
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 10. 6. 2025: Kdo prožije krásný den a na koho čeká pár překážek?

Denní horoskop na úterý 10. 6. 2025: Kdo prožije krásný den a na koho čeká pár překážek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bývalá zprávařka Novy Míša Ochotská: Zrušila svatbu!

Bývalá zprávařka Novy Míša Ochotská: Zrušila svatbu!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Čokoládové kostky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact