Den předem si připravte krém. Zahřejte šlehačku a horkou ji nalijte na nalámané ledové kaštany. Až se kaštany rozpustí, vymíchejte dohladka a vychlaďte.
2
1. Troubu zapněte na 200 °C. Mouku prosejte se solí. Mléko s máslem a 125 ml vody zahřívejte do rozpuštění másla. Přiveďte k varu, plamen stáhněte, vsypte mouku a míchejte, dokud se těsto nezačne odpalovat ode dna. Až zchladne, postupně zašlehejte vejce.
3
2. Pomocí cukrářského sáčku s hubičkou ve tvaru hvězdy stříkejte na plechy vyložené pečicím papírem tyčinky různých délek.
4
3+4. Upečte dozlatova. Zespodu udělejte do éclairs dírky a těmi je cukrářským sáčkem naplňte šlehačkou.
5
5. Čokoládu rozpusťte s máslem. V polevě opatrně máčejte éclairs ze strany, kde nejsou dírky. Nechte ztuhnout.