Dezerty s čokoládou patří mezi nejoblíbenější ze všech. Vsaďte proto na jistotu a upečte tyto famózní čokoládové cupcakes z kefíru podle časopisu F.O.O.D. Jsou vláčné, nadýchané a plné sametově jemného krému z čokolády, smetany, másla a sýra.
Čokoládu nalámejte na kousky a zalijte zahřátou smetanou. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nebude zcela hladká a lesklá. Dejte ji na 20 minut do ledničky.
Máslo s cukrem ušlehejte do světlé pěny, pak při středních otáčkách zašlehejte více než polovinu čokoládové ganache. Zbytek ganache za nízkých otáček promíchejte se sýrem a potom obě části krému spojte, pozor, nepřešlehejte ho. Odložte do ledničky.
Nyní troubu zahřejte na 180 °C, formu na muffiny vyložte papírovými nebo ještě lépe silikonovými košíčky. V jedné míse dobře promíchejte mouku, kakao a sodu. Ve druhé míse ušlehejte vejce s cukrem, pak zašlehejte olej i kefír a po částech zapracovávejte suchou směs. Za pomoci dvou lžic těstem naplňte do dvou třetin košíčky a upečte je, asi 25 minut.
Z vychladlých korpusů vykrojte tenkým ostrým nožem nebo lžičkou středy a dejte je do misky a nadrťte.
4
Korpusy naplňte pomocí cukrářského sáčku krémem, trochu ho přidejte do misky s drobky a rukama z nich udělejte placičky. Ty obalte v cukrářském zdobení a umístěte do středů cupcakes.
Ozdobte i jejich okraje. Cupcakes dejte do ledničky a vytáhněte je těsně před podáváním.