• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládové cupcakes
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládové cupcakes

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 18
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
4fotografie
Nahrát fotku
 

Dezerty s čokoládou patří mezi nejoblíbenější ze všech. Vsaďte proto na jistotu a upečte tyto famózní čokoládové cupcakes z kefíru podle časopisu F.O.O.D. Jsou vláčné, nadýchané a plné sametově jemného krému z čokolády, smetany, másla a sýra.

Suroviny

16 porce
    • 180
      g mouka polohrubá
    • 30
      g kakao holandského typu
    • 5
      g jedlá soda
    • 2
      ks vejce L
    • 180
      g cukr krupice
    • 45
      ml olej slunečnicový
    • 250
      ml kefír
    • cukrářské zdobení barevné
  • Čokoládový krém
    • 180
      g čokoláda 60%
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 220
      g máslo změklé
    • 400
      g moučkový cukr
    • 200
      g sýr Philadelphia

Postup přípravy receptu

1
Čokoládu nalámejte na kousky a zalijte zahřátou smetanou. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nebude zcela hladká a lesklá. Dejte ji na 20 minut do ledničky.

RADA: Čokoládová ganache

2
Máslo s cukrem ušlehejte do světlé pěny, pak při středních otáčkách zašlehejte více než polovinu čokoládové ganache. Zbytek ganache za nízkých otáček promíchejte se sýrem a potom obě části krému spojte, pozor, nepřešlehejte ho. Odložte do ledničky.

RADA: Máslo bez lednice

3
Nyní troubu zahřejte na 180 °C, formu na muffiny vyložte papírovými nebo ještě lépe silikonovými košíčky. V jedné míse dobře promíchejte mouku, kakao a sodu. Ve druhé míse ušlehejte vejce s cukrem, pak zašlehejte olej i kefír a po částech zapracovávejte suchou směs. Za pomoci dvou lžic těstem naplňte do dvou třetin košíčky a upečte je, asi 25 minut. Z vychladlých korpusů vykrojte tenkým ostrým nožem nebo lžičkou středy a dejte je do misky a nadrťte.
4
Korpusy naplňte pomocí cukrářského sáčku krémem, trochu ho přidejte do misky s drobky a rukama z nich udělejte placičky. Ty obalte v cukrářském zdobení a umístěte do středů cupcakes. Ozdobte i jejich okraje. Cupcakes dejte do ledničky a vytáhněte je těsně před podáváním.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Vanilkové cupcakes

Vanilkové cupcakes

Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Cukrářské zdobení Jedlá soda Kakao Kefír Máslo Moučkový cukr Mouka Olej Smetana ke šlehání Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza

Pizza

Bublanina II.

Bublanina II.

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Palačinky snů

Palačinky snů

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Vepřový kotlík s fazolemi

Vepřový kotlík s fazolemi

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

75
Domácí lučina
Domácí lučina
74
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
67
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami
63
Šopský salát
Šopský salát
58
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Čokoládové crinkles
Čokoládové crinkles
Čokoládové croissanty z listového těsta
Čokoládové croissanty z listového těsta
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové dortíky
Čokoládové dortíky
  • Recepty.cz
  • Čokoládové cupcakes
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact