Oblíbené brownies jsou plné hříšně sladké čokolády. V našem receptu je ještě vylepšíme originální karamelovou krustou s burizony a smetanovo-čokoládovým krémem. Na tuto pochoutku se vám budou sbíhat sliny už při pečení.
Čokoládu a máslo rozpusťte v kastrolku a vymíchejte dohladka. Cukr s vejci našlehejte metličkou do světlé pěny, vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto vlijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 20 minut. Poté nechte ve formě zchladnout.
Na karamel nasypte cukr do kastrolu, zalijte vodou a vařte asi 10 minut, až cukr zezlátne. Nyní opatrně vlijte smetanu a přidejte máslo. Dobře promíchejte a poté přimíchejte rýži. Karamelovou rýži rozetřete ve stejnoměrné vrstvě na brownies.
3
Smetanu přiveďte v kastrolku k varu a nasypte do ní čokoládu. Nechte krátce změknout a rozmíchejte na hladký krém. Nalijte na karamelovou vrstvu a rozetřete. Brownies nechte vychladnout a krájejte na kostky.