Vynikající dezert plný čokolády a sekaných oříšků. Uvnitř je krásně vláčný, zatímco na povrchu jej zdobí upečená krustička. Nejlépe si jej vychutnáte se šlehačkou nebo s vanilkovou zmrzlinou.
g
hořká čokoláda
250-300 (min. 70 % kakaove hmoty)
1,50
lžíce
instantní káva
1,50
hrnek
nasekané ořechy
1
lžíce
vanilkový extrakt
1
hrnek
cukr krupice
Postup přípravy receptu
1
Ve vodní lázni rozpustíme máslo a hořkou čokoládu. Necháme trochu zchladnout. Ve větší míse smícháme (ne el. šlehačem!) vajíčka, instantní kávu, vanil. extrakt a cukr. K vajíčkovému mixu přidáme rozpuštěnou čokoládu. Mouku prosejeme se solí a práškem do pečiva a přimícháme k čokoládové směsi. Sekané ořechy promícháme s trochou mouky (aby neklesly ke dnu moučníku) a vmícháme do těsta. Rozetřeme ho na vymazaný a vysypaný středně velký plech (asi 33 x 22 cm) a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Nesmíme brownies péct dlouho, jinak budou příliš suché!!