Tenhle hříšně dobrý ultračokoládový dezert je esencí amerického sladkého pečení. Na povrchu hladké, lesklé, s lehce popraskaným povrchem, v samém středu ale hutně mazlavé, jakoby nedopečené. Přesně takové by mělo být správně připravené brownies.
Čokoládu nalámejte do kovové či skleněné mísy a přidejte máslo pokrájené na kousky. Mísu posaďte na kastrol s vroucí vodou a čokoládu nechte rozpustit.
2
Do mísy robotu rozklepněte vejce, přidejte cukr a vše umíchejte. Směs nemusíte dlouho šlehat, stačí, když se ingredience dobře spojí. Do vaječné směsi prosejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Promíchejte a nakonec vlijte rozpuštěnou čokoládu s máslem.
Formu lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, vlijte těsto a pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 40 minut. Těsto musí působit lehce nedopečeně, na špejli zapíchnuté do těsta by měly ulpívat mazlavé drobečky. Brownies nechte zcela vychladnout, poté krájejte na čtverce a posypte kakaem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2020)