Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Vajíčka šleháme s cukrem do hladka cca 2-3 min., přidáme čokoládovou hmotu a promícháme (už nešleháme). Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou důkladně promícháme. Hmotu nalejeme do vymaštěného pekáčku (já používám 22x22 cm) a pečeme na prostřední příčce trouby cca 35 minut (170 °C). Dobrůtka je hotová, jakmile začne praskat na povrchu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lol
|18. 11. 2015 17:11
ono to je asi tím ze brownies nejsou buchta a mají být mazlavé :-\
magda
|2. 5. 2015 22:15
zajímav,nám se to taky nepovedlo a to se nám nikdy nestalo. :-\
mnaučok
|17. 3. 2014 19:59
Ubral sem cukru a jinak sem postupoval podle receptu.Jen sem dal vetsi pekac a dopadlo to spatne,buchta je jakoby uprostred mazlava a lepi v ustech.Nevim kde sem udelal chybu :(
Také dávám méně cukru a víc kakaa. Doporučuji používat kvalitní suroviny. Opravdové máslo (ne margarín), kvalitní čokoládu a kakao.
Sabina
|11. 5. 2013 14:32
Tento recept mě i celou naší rodinu okouzlil, po přečtení komentářů jsem přidala méně cukru a není co vytknout ! 8-)
qtinka
|22. 10. 2012 21:50
Ahoj, je to vyborny a jednoduchy recept. Dakujem za rady v prispevkoch, aj ja by som zmiesala vsetko naraz.
150 g cukru je viac ako dost. Konecne je manzel spokojny a mysli si, ze viem piect.
Barbora
|30. 5. 2012 18:43
Jsem začátečník a opravdu se mi nepovedly... :-) Myslím si, že je to tím, že vejce by se měla nejprve vyšlehat pouze se žloutkem, udělat sníh z bílků a teprve pak smíchat dohromady... to ale jako začátečník nemůžu vědět, pokud napíšete pouze sešlehat... :-( poté jsem četla v ostatních receptech, že vyšlehané vejce s cukrem přidávají do čokoládové hmoty, aby se úplně rozpustil i cukr, což je asi také vhodnější, takže příště zkusím jiný recept, když se mi nezadařilo teď... i když jsem dělala vše podle receptu... :-S
Kamča
|8. 2. 2012 15:16
Co se pečení všeobecně týče, jsem začátečník. A přesto jsem na sebe pyšná, protože se mi brownies podle tohoto receptu (a za využití rad v diskuzi) vážně povedly. Bála jsem se ale, abych je nepřepekla, příště nechám pekáček v troubě ještě o pět minutek déle.
bubbly
|31. 8. 2011 13:47
Jednoduchý, ale nejlepší recept na brownies. A mimochodem dávám asi polovinu cukru a přidám kvalitní kakao, čokolády dávám 200g. A i přesto jsou výborné, geniální recept ;-)
P.S.: Já ještě přidávám vlašské ořechy- nemá to chybu!
Pekáčův komentář jsem si bohužel přečetla až teď, ale ve všem souhlasím. Je to výborné! hlavně ty křupavé okraje. Jinak jsem dala 150 g cukru a pořád je to dost sladké, příště ještě uberu. Mňam. :-[
Pekáč
|30. 5. 2011 17:34
Určitě tam dejte méně cukru, já dávám maximálně 100g a i tak je to dost sladké ;-) Mimochodem je tento recept na brownies ze všech nejlepší!!!!
jan safranek
|11. 5. 2009 13:50
jedním slovem úžasné...děkuji za recept :-)
Katka Maršálková
|14. 8. 2008 12:09
není to moc sladké? Já moc sladké moučníky, ze kterých bolí zuby nemusím...můžu dát míň cukru?
Evangelina Ciprová
|4. 7. 2008 14:24
Právě jsem je dodělala a ochutnala. Dalo mi hodně práce se od nich odrthnout. Jsou úžasné!! Bohužel vzhledem k tomu, že mám zvýšený cukr, jsem si musela recept nedobrovolně trochu upravit. ale i tak jsou fanfastické. Dala jsem jen 100 g třtinového cukru a asi 10 kapek přírodního rostlinného sladidla Steviana, které nemá žádnou pachuť. A měla jsem jen 280 g čokolády, tak jsem přidala asi 1-2 lžíce kvalitního kakaa.
Z13
|3. 3. 2008 12:24
Dělám dle stejného receptu a je vynikající!! I s čokoládou na vaření Orion a přidáním cca 15 g kakaa.
Oli
|25. 9. 2006 14:09
Dělám brownies podle téměř totožného receptu a jsou naprosto vynikající. Jen je třeba je nepřepéct, pak to není ono. Při zkoušení špejlí musí být drobečky ještě malinko mazlavé. Doporučuju všem "čokoholikům".