1. Troubu předehřejeme na 150° C. Čokoládu dejte spolu s máslem do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna mísy) a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a dokud nezískáte krásně hladkou směs. Dejte stranou.
2
2. V jiné míse dotuha ušlehejte bílky, odložte. Cukr a mouku prosejte do mísy. Přimíchejte mleté mandle a rozehřátou čokoládovou směs. Nakonec opatrně vmíchejte i bílky.
3
3. Polovinu těsta rozdělte do čtyřech máslem vymazaných báboviček o objemu 125 ml. Doprostřed dejte po jedné kostce čokolády a překryjte zbylým těstem.
4
4. Pečte 20 minut. Vyndejte z trouby, nechte 5 minut vychladnout ve formičkách, pak vyklopte. Podávejte s hustou zakysanou smetanou, případně malinami.