g
čokoláda
použijte lepší čokoládu nebo čokoládové pecičky
cukrářské zdobení
na ozdobu
Postup přípravy receptu
1
Připravte si silikonovou formičku na vajíčka. Asi 500g čokoládových peciček pomalu rozpusťte ve vodní lázni. Teplota musí být 45 stupňů.Čokoládu neustále míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
2
Potom necháme čokoládu vychladnout, jednodušší je teplotu čokolády snížit pod miskou studené vody. Opět ohřejeme na 31 stupňů.
3
Teplou čokoládu nalijme do formiček až
4
po okraj a potom formu obraťme a nechejme přebytečnou čokoládu vytéct. Čokoládou vylité formičky položte dnem vzhůru na papír na pečení a nechte ztuhnout. Nebo je můžete dát na alespoň 2 hodiny do mrazáku. Vajíčka se po ztvrdnutí měla sama vyloupnout.
5
Vyloupnutá vajíčka nechte při pokojové teplotě, můžete je pak ozdobit podle své libosti. Do vajíčka můžete vložit lentilky a vačka slepit horkou čokoládou.