Já bych to dělala ještě jinak - na papír vysypala tu hmotu (možná bych ho předem trochu posypala cukrem, aby se hmota napřilepila). Pak bych si ji poválela sem a tam, aby získala "válečkovitý" tvar, a to tak, že bych střídavě nadzvedávala jeden a druhý delší okraj papíru. Pak bych nechala hmotu při jedné straně papíru, papír posypala lupínky mandlí a zvednutím toho okraje papíru, blíž kterého by ten váleček ležel, bych hmotu "překutálele" přes ty mandle a tím v nich váleček obalila. Podle Nikolina návodu bych se obávala, že se na zatuhlý váleček už mandle nenalepí. To tvarování válečku mám ozkoušeno na jiném receptu, kde hmotu také tvoří rozpuštěná čokoláda, vejce a cukr + kandované ovoce (je to recept na Čokoládový salám III.). On je tady trochu zavádějící ten název Roláda - já se sem také dostala při hledání toho, co upéci z úžasné úrody třešní :-).
Milá Bari, sice jsem ještě nezkoušela, ale podle mě to prostě zabalíš tu hmotu do takového kmene (válečku a necháš trochu vychladit - stuhnout..poté rozbalíš z papíru, obalíš v mandlích a zase zabalíš a necháš opět ztuhnout v chladničce. Potom zase rozbalíš z papíru a krájíš a může se podávat:-)
Asi pomalu chapu a take nejsem zadny odbornik: to se ta polotekouci hmota premisti na papir, zaroluje se to - i s papirem (to potom budu balit v mandlich, ten papir?) a nasledne kdyz se to nakraji tak toho sneka musim zase rozmotat a slizat z papiru?? Mam bujnou fantazii.. Dekuji za presnejsi vykresleni.