• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čokoládová roláda s třešněmi - nepečená
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládová roláda s třešněmi - nepečená

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládová roláda s třešněmi - nepečená
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g čokoláda na vaření
    • 0,50
      plechovka salko
    • 40
      g sušené třešně nakrájené, nebo jiné sušené ovoce
    • 0,75
      hrnek mandle sekaných, předem otoastovaných
    • 1
      lžička mandlová esence

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu na velmi mírném ohni smíchat salko s čokoládou do rozpuštění a vypnout. Vmíchat třešně a esenci.
2
Nechat chladit 30 minut. Přendat na pergamenový papír a stočit do ruličky asi 16 cm. Obalit v mandlích, těsně zabalit a nechat tuhnout v ledničce 2 hodiny.
3
Pak krájet 1/2 cm kousky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Rychlá bublanina s třešněmi

Rychlá bublanina s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 7. 7. 2008 21:11

    Já bych to dělala ještě jinak - na papír vysypala tu hmotu (možná bych ho předem trochu posypala cukrem, aby se hmota napřilepila). Pak bych si ji poválela sem a tam, aby získala "válečkovitý" tvar, a to tak, že bych střídavě nadzvedávala jeden a druhý delší okraj papíru. Pak bych nechala hmotu při jedné straně papíru, papír posypala lupínky mandlí a zvednutím toho okraje papíru, blíž kterého by ten váleček ležel, bych hmotu "překutálele" přes ty mandle a tím v nich váleček obalila. Podle Nikolina návodu bych se obávala, že se na zatuhlý váleček už mandle nenalepí. To tvarování válečku mám ozkoušeno na jiném receptu, kde hmotu také tvoří rozpuštěná čokoláda, vejce a cukr + kandované ovoce (je to recept na Čokoládový salám III.). On je tady trochu zavádějící ten název Roláda - já se sem také dostala při hledání toho, co upéci z úžasné úrody třešní :-).

  • Nicole Vaníčková | 5. 6. 2007 22:58

    Milá Bari, sice jsem ještě nezkoušela, ale podle mě to prostě zabalíš tu hmotu do takového kmene (válečku a necháš trochu vychladit - stuhnout..poté rozbalíš z papíru, obalíš v mandlích a zase zabalíš a necháš opět ztuhnout v chladničce. Potom zase rozbalíš z papíru a krájíš a může se podávat:-)

  • Bari | 8. 12. 2006 17:45

    Asi pomalu chapu a take nejsem zadny odbornik: to se ta polotekouci hmota premisti na papir, zaroluje se to - i s papirem (to potom budu balit v mandlich, ten papir?) a nasledne kdyz se to nakraji tak toho sneka musim zase rozmotat a slizat z papiru?? Mam bujnou fantazii.. Dekuji za presnejsi vykresleni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Vaření Chlazení Narozeniny Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Mandle Mandlová esence Salko Sušené třešně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Berušky

Berušky

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

117
Klasické lečo
Klasické lečo
48
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
35
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
30
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
20
Šopský salát
Šopský salát

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

  • Recepty.cz
  • Čokoládová roláda s třešněmi - nepečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact