• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Čokoládová roláda s pařížskou šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládová roláda s pařížskou šlehačkou

autor: recepty.rohlik.cz
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládová roláda s pařížskou šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Roláda
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krystal
    • 160
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
  • Poleva
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 1
      lžička máslo
  • Pařížská šlehačka
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      lžička instantní káva

Postup přípravy receptu

1
Den předem si připravte základ na pařížskou šlehačku. Smetanu povařte do bodu varu s cukrem, postupně přidejte prosáté kakao a kávu a zcela ho vmíchejte do šlehačky. Až šlehačka vychladne, dejte ji do ledničky. Druhý den do ní vmíchejte ztužovat a našlehejte do tuhé šlehačky.
2
Oddělte si vaječné bílky a žloutky. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh, postupně do něj zašlehejte krupicový a vanilkový cukr, kakao a žloutky. Předehřejte si troubu na 160°C. Rovný plech si vyložte pečícím papírem. Těsto rozetřete rovnoměrně na plech a pečte 10–15 minut. Upečený piškot zakryjte utěrkou, podélně zarolujte a nechte pozvolna vychladnout. Vychladlý piškot znovu rozviňte, potřete ztuhlou pařížskou šlehačkou a stočte do rolády. Okraj stočte dospodu. Roládu zabalte do alobalu dejte chladit na půl hodiny do lednice.
3
Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Čokoládu nalámejte na kostičky, přidejte lžíci másla a rozpouštějte nad vodní lázní. Počkejte až se všechna čokoláda zcela rozpustí. Nechte polevu mírně zchladnout. Hned potom vyndejte roládu z ledničky, rozbalte ji a přelijte čokoládou po celém povrchu. Pomoct si můžete pomocí stěrky. Až poleva zcela zchladne, roládu přesuňte opět do lednice. Před podáváním ji nakrájejte na dvou centimetrové kousky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda s banány

Čokoládová roláda s banány

Banánovo-čokoládová roláda

Banánovo-čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Hořká čokoláda Instantní káva Kakao Máslo Prášek do pečiva Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Jáhlové placičky s mrkví

Jáhlové placičky s mrkví

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou…

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
30
Máslové řízky
Máslové řízky
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Opuletní BigBoard party: Milionové šeky, Bartoška svítí po ČR a soukromý koncert Seala!

Opuletní BigBoard party: Milionové šeky, Bartoška svítí po ČR a soukromý koncert Seala!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

  • Recepty.cz
  • Čokoládová roláda s pařížskou šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact