Předehřejeme troubu na 160 °C. Menší pekáč asi o velikosti 25 × 35 cm vymažeme máslem a následně vyložíme pečicím papírem tak, aby na delších stránách přesahoval o 5 cm.
2
Žloutky šleháme se 70 g cukru mixérem dohladka asi 5 minut. Čokoládu, vodu a instantní kávu dáme do misky a 3 minuty rozpouštíme v mikrovlnné troubě nastavené na střední výkon (650 W). Roztavenou čokoládu umícháme dohladka.
3
Žloutky s cukrem vmícháme do teplé čokolády. Bílky ušleháme na sníh s vmícháme do čokoládové směsi.
4
Připravenou hmotu rozetřeme na pekáč a pečeme v troubě 25-30 minut.
5
Mezitím si připravíme kus papíru o stejné velikosti jako papír v pekáči. Posypeme ho rovnoměrně zbylým cukrem. Sem vyklopíme upečený plát, sloupněme z něj jemně vrchní papír a necháme zchladnout.
6
Mascarpone necháme chvíli stát při pokojové teplotě, pak pečlivě rozmícháme lžicí, rozetřeme na čokoládový plát, posypte ovocem a zarolujeme pomocí papíru. Dáme vychladit do ledničky alespoň na 30 minut a podáváme.