Nadýchaná a vláčná roláda přijde vždycky vhod. A na této z kakaového korpusu a jemného tvarohového krému se šťavnatými borůvkami si obzvlášť pochutnáte. Její příprava není nikterak složitá a jistě si na ní smlsne celá rodina.
kg
smetanový sýr
čerstvý (Philadelphia, Lučina, žervé)
100
kg
tvaroh
tučný
2
lžíce
skyr
vrchovaté
2
lžička
cukr
moučka
100
g
borůvky
kanadské
Poleva
100
g
hořká čokoláda
70%
1
lžíce
máslo
Postup přípravy receptu
1
Troubu rozehřejte na 200 °C. Vejce s cukrem našlehejte do husté světlé pěny. Do jiné mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a kakao a poté velmi zlehka vmíchejte do nadýchané vaječné pěny. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8 až 10 minut.
Na pracovní plochu připravte nový pečicí papír. Zlehka ho poprašte kakaem (nebo moučkovým cukrem). Hotový plát těsta na něj překlopte a papír, na kterém se pekl, opatrně sloupněte. Ještě horký korpus zarolujte a nechte zchladnout.
3
Zatím připravte krém. V míse promíchejte smetanový sýr s tvarohem, skyrem a cukrem, stačí, aby se suroviny dobře spojily. Vychladlý korpus rozbalte. Potřete jej krémem a posypte borůvkami. Opět jej opatrně zabalte.
Do misky nalámejte čokoládu, přidejte máslo a vše rozpusťte ve vodní lázni.
Čokoládou potřete zabalenou roládu a nechte před nakrájením vychladit alespoň hodinu v ledničce. Před podáváním ji poprašte kakaem.