no tohle není tuhá poleva ale tekutá poleva na zmrzlinové poháry a podobně, podle ingrediencí je to v podstatě jen takový řídký puding. Na tuhnoucí polevu na dorty potřebujete jiný typ - takové ty máslové a kakaem nebo čokoládou
No jo, když jsem špatná hospodyně a něco mi doma chybí, tak musím improvizovat :-)....
Teda Simonko(Simčo?),já smekám a obdivuji,jak si dovedete poradit,to mně,bohužel,chybí.
Dělala jsem polevu a během přípravy zjistila, že nemám kakaový pudink. Dala jsem místo něho škrob a přidala kakao a vanilkový cukr. Poleva je výborná, zejména na vanilkovou zmrzlinu posypanou drobným ovocem (maliny, jahody, rybíz).
Tohle je klasická tekutá poleva na poháry. Já ji nejčastěji používám na pudink a domácí termix. Už v dětství jsem ji milovala s vanilkovým pudinkem, je výborná.
To je možné,ale anonym dole psal,že je vhodná i na moučníky, tak jsem to zkusila...
Já myslím, že to má být tekutá poleva na poháry.
On by to byl asi zázrak...2dl tekutin je moc! Já bych to odhadl max. na 0,5dl mléka.
Zkoušela jsem tu polevu na míša řezy, je dobrá, ale nechtělo mi to za žádnou cenu zhoustnout (to jsem to vařila více jak 2 minuty,ale nakonec jsem to vzdala a na ty řezy to nalila jen tak a doufala, že to ztuhne...a ono ne... dokonce ani po 16 hodinách v lednici :D) Takže bych chtěla poprosit, aby mi někdo poradil, co dělám blbě (jsem teprve začátečník). Tak či tak, míša řezy měli i s tekutou polevu úspěch (brácha snědl čtvrtku pekáče na posezení :D)
dobrý den,když udělam polevu na dort nebo kolač,normalně ztuhle,nebo zustane tekuta?dekuji
uzasna...uzasna....uzasna....je dobra i na moucniky napr.misa rezy s touto polevou nemaji chybu