Můžete poradit co použít místo solamylu?Děkuji. :-\
Simča Sládková
|25. 7. 2010 15:56
Výborná poleva na dort, neměla jsem ani 100% tuk nebo čokoládu, které na polevy běžně používám, tak jsem hledala jinou možnost. Udělala jsem tento recept a nelituji.....
Eva K.
|5. 9. 2009 13:27
Tzv. knedlík se mi už také stal, nikoliv u této polevy, ale u čokolády jako takové. Vyřešilo to horké mléko, kterým se suroviny nádherně rozpustí a pro lepší promíchání prostě rozmixovat ručním mixérem Nic se tím nezkazí a poleva nebo čokoláda je zachráněna
Eva K.
|3. 9. 2009 23:47
zkušenost s tzv. "knedlíkem" z polevy mám také, zabírá na to dát mléko naposledy a musí být horké .. rozpustí tu hroudu z cukru a ostatních ingrediencí
Eva K.
|28. 5. 2009 15:20
Výborná a jednoduchá Moc děkuji za recept
marci2 marci2
|4. 2. 2009 19:51
Tato poleva je jednoduchá a moc dobrá. Dávám do oblíbených a hodnotím 1.
Alena H.
|26. 11. 2007 13:07
Včera jsem musela upéct perník znovu a s touhle výbornou polevou. Opravdu nám moc chutnala!!Ivano , díky a jdu omrknout další Vaše recepty!
Alena H.
|23. 11. 2007 16:19
Teď jsem dodělala polevu a polila perník. Nejdřív to vypadalo, že se přidám do klubu "knedlíkářů", ale pak se to nějak spojilo. Nejdřív jsem rozehřála ve vodní lázni máslo a pak přidala kakao a cukr a v této fázi to bylo knedlíkózní a když jsem pak přidala mléko se solamylem, spojilo se to, ale při roztírání na perník to bylo takové trošku rosolové...uvidíme, až to ztuhne.
Petra Kročková
|17. 3. 2007 15:22
Dnes jsem dělala polevu a použila rady,kdy jsem smíchala škrob s mlékem a poté ho nalila do již rozpuštěné směsi...super
Maruš
|14. 1. 2007 15:46
Zdravím"kedlíkáře",kdysi v začátcích jsem taky byla v klubu.Včera jsem opět dělala tuto polevu na moučník na plechu.Místo másla jsem použila tuk Perla-Zlaté ráno,je to rostlinný tuk s máslem.Nakrájela ho na kousky,pomalu v kastrůlku nechala rozpustit a odstavila ho,aby zchladl.V mezičase jsem navážila a prosila ostatní,pak jsem to přidala s mlékem do tuku a velmi zvolna zahřívala a míchala a ono se to už pozná,kdy se poleva spojí,musí se odstavit a ihned použít.
Petrolejka
|21. 12. 2006 21:58
Dnes jsem dělala polevu a mohu ji jen doporučit.Je vynikající ,hlaďounká prostě super:-)
Blažena Halušková
|10. 12. 2006 10:20
Hlásím se do klubu "knedlíkářů". Včera jsem tu polevu zkusila, dělala ve vodní lázni a výsledkem byl onen výše zmíněný knedlík. Asi jsem dělala něco špatně .....
Anísek AAA
|22. 8. 2006 15:39
je to ok
Jana
|15. 7. 2006 11:20
Tak s touhle polevou mám zkušenosti dobré i špatné.Když se správně připraví,opravdu pomalu se zahřívá a nezačne se vařit,je chutná,hezká.Jestliže ji zahříváte moc dlouho nebo na prudkém plameni,rozdělí se na tekutou část a knedlík-nevím jak to jinak nazvat,a pak už můžete jen vyhodit.To ten Solamyl.Já to teď dělám tak,že rozpustím tuk s cukrem a kakaem,a pak přidám Solamyl rozmíchaný v mléku.Na malém plamínku zahřívám,odstavím,promíchávám,kontroluji.Spíš jen zahřát,aby se vše spojilo a zhoustlo.Hlavně nevařit.
Lucka
|21. 6. 2006 16:50
Já tuto polevu dělám ve vodní lázni, tím se mi nikdy nezačne vařit. Občas jsem jí dělala i ze 100% tuku. Mohu jen doporučit.
Maruš
|16. 6. 2006 13:04
Pekla jsem včera perník na velkém plechu s okraji,potřela marmeládou a na to tuto polevu a posypat kokosem..Neměla jsem máslo,tak jsem použila tuk Zlatá Haná.Fajn poleva,musí se ale rychle pracovat.Dík za recept.