Čokoláda je určena na polevy na nejrůznější řezy (uvedené množství stačí na polití řezů na velkém plechu), ale i na vánoční cukroví (množství polevy nutno přizpůsobit potřebě).
2
Jde o poměrně tvrdou a lesklou čokoládovou polevu. Lze ji ale také nalévat do formiček na cukroví (vypláchnutých studenou vodou).
3
Čokoládu vaříme nad párou - menší hrnek či kotlík postavíme do většího hrnku s vodou a zahříváme.
4
Na dno kotlíku nakrájíme či nastrouháme na hrubém struhadle ztužený tuk, nasypeme přes síto prosátý moučkový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, kakao, přidáme na kousky rozlámanou čokoládu na vaření.
5
Mícháme vařečkou až do dokonalého rozpuštění všech surovin a spojení v hladkou čokoládovou hmotu.
6
Pokud se zdá čokoláda hustá (záleží na způsobu, jak ji chcete použít), lze přidat dodatečně kousek ztuženého tuku.