Máslo s čokoládou rozpustíme v kastrolku (ve vodní lázni). Do teplé čokolády (nesmí být moc horká) zamícháme 4 žloutky a pak lehce vmícháme ušlehaný sníh ze 4 bílků. Lehce mícháme, hmota nabyde. Ihned dáváme do mističek a necháme zchladit a ztuhnout. Můžeme zdobit ovocem, šlehačkou apod. I samotné to výborně chutná.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Andrea Pastirčáková
|20. 1. 2005 19:15
Zaráží mě ta syrová vejce, zamíchat syrové žloutky do teplé čokolády, opravdu je to tak?
Jaroslava Macková
|8. 11. 2004 22:21
Tento recept jsem zkoušela jen tak jak jej uvádím. Nevím zda by tato pochoutka šla zmrazit, nemám to vyzkoušené. Jakmile jsem tuhle mňamku doma udělala, byla hned pryč.
Jana z VM
|8. 11. 2004 15:26
Je to velice lákavé a možná by nebylo marné dát to zmrazit! Byla by to výborná zmrzlina.