máta
lyofilizované maliny a moučkový cukr na ozdobu
Postup přípravy receptu
1
Začněte s pyré. Maliny a 2 lžíce cukru nasypte do kastrůlku, nad mírným plamenem zahřívejte a míchejte, až se maliny rozpadnou na pyré. Nechte trochu zchladnout a rozdělte do pohárů.
2
Do ohnivzdorné misky vyklepněte žloutky, bílky ponechte stranou. Přidejte 50 g cukru, brandy a nad horkou vodní lázní šlehejte, až krém zhoustne a bude držet na metle. Hustota krému by měla být podobná majonéze. Nyní misku položte do studené lázně, nejlépe s ledem a šlehejte pár minut, dokud krém nezchladne.
3
Do další misky dejte nalámanou čokoládu a zalijte ji horkým espresem. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Přimíchejte k ní změklé máslo a směs spojte se žloutkovým krémem.
V míse šlehejte bílky a po chvíli přidejte 1 lžíci cukru, obojí vyšlehejte do pevného sněhu. Po částech ho zlehka vmíchejte do čokoládového krému. Krém rozdělte do pohárů a uložte alespoň na 2 hodiny do ledničky. Pak ozdobte čerstvými malinami, mátou, nadrobenými lyofilizovanými malinami a moučkovým cukrem.