• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládová pěna s malinami
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládová pěna s malinami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládová pěna s malinami
Čokoládová pěna s malinami
Čokoládová pěna s malinami
Čokoládová pěna s malinami
Čokoládová pěna s malinami
Čokoládová pěna s malinami
Čokoládová pěna s malinami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Čokoládu smíchejte s malinovým pyré a vznikne báječný krémový dezert.

Suroviny

2 porce
    • 100
      g maliny + na ozdobu
    • 50
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce brandy (rum)
    • 80
      g hořká čokoláda
    • 30
      ml espresso
    • 80
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • máta lyofilizované maliny a moučkový cukr na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Začněte s pyré. Maliny a 2 lžíce cukru nasypte do kastrůlku, nad mírným plamenem zahřívejte a míchejte, až se maliny rozpadnou na pyré. Nechte trochu zchladnout a rozdělte do pohárů.
2
Do ohnivzdorné misky vyklepněte žloutky, bílky ponechte stranou. Přidejte 50 g cukru, brandy a nad horkou vodní lázní šlehejte, až krém zhoustne a bude držet na metle. Hustota krému by měla být podobná majonéze. Nyní misku položte do studené lázně, nejlépe s ledem a šlehejte pár minut, dokud krém nezchladne.
3
Do další misky dejte nalámanou čokoládu a zalijte ji horkým espresem. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Přimíchejte k ní změklé máslo a směs spojte se žloutkovým krémem.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

4
V míse šlehejte bílky a po chvíli přidejte 1 lžíci cukru, obojí vyšlehejte do pevného sněhu. Po částech ho zlehka vmíchejte do čokoládového krému. Krém rozdělte do pohárů a uložte alespoň na 2 hodiny do ledničky. Pak ozdobte čerstvými malinami, mátou, nadrobenými lyofilizovanými malinami a moučkovým cukrem.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová tofu pěna

Čokoládová tofu pěna

Čokoládový pudink

Čokoládový pudink

Čokoládová pěna s granátovým jablkem

Čokoládová pěna s granátovým jablkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Cukr krupice Espresso Hořká čokoláda Maliny Máslo Máta Sůl Vejce

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Andělské zvony

Andělské zvony

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky…

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené

Špenátové těstoviny se sýrem -…

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

42
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí pribiňák s…
34
Čočka s bylinkami a uzeným masem
Čočka s bylinkami a…
25
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
25
Masové kostky s bedlovou omáčkou
Masové kostky s bedlovou…
25
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…

Zajímavé články

Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Čokoládová pěna s jahodami
Čokoládová pěna s jahodami
Čokoládová poleva na dorty
Čokoládová poleva na dorty
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…
Čokoládová poleva se zakysanou smetanou
Čokoládová poleva se zakysanou smetanou
  • Recepty.cz
  • Čokoládová pěna s malinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact