• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čokoládová pěna
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládová pěna

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládová pěna
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 100
      g čokoláda - mléčná
    • 60
      ml espresso SILNÉ!
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g čokoládová rýže

Postup přípravy receptu

1
Oba druhy čokolády nahrubo nakrájíme a rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme espreso. Necháme mírně vychladnout. Žloutky s 50 g cukru ušleháme do pěny, přilijeme tekutou čokoládu a pečlivě promícháme. Smetanu ušleháme a opatrně ji vmícháme do čokoládového krému. Z bílků a 50 g cukru ušleháme pevný sníh a zamícháme ho do krému.
2
Pěnu rozdělíme do čtyř pohárů a posypeme čokoládovou rýží. Přikryjeme fólií a uložíme zhruba na 3 hodiny do chladničky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílá čokoládová pěna

Bílá čokoládová pěna

Čokoládová tofu pěna

Čokoládová tofu pěna

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rad92 | 18. 9. 2019 16:59

    Doporučuji při šlehání bílku nepoužít cukr. Pěna je dosti sladká i bez toho a k výrobě sněhu není potřeba. Se šleháním smetany jsem se nezdržoval a použil ji jako základ k roztopení čokolády. Také jsem pro tuto pěnu využil jiných poměrů (čokolády asi 300 - 350g na 5 vajec). Výsledek je bez vady. Pro ozvlášnění je možné přidat trochu chilli. I přes použití kávy nedochází k nabourání celkové harmonie chutí.

  • vikina fercakova | 28. 8. 2012 12:33

    this is cool

  • J a L | 8. 4. 2012 16:44

    paráda!!! Jednoduchý, rychlý, skvělý...

  • Bůh Bůh | 25. 9. 2005 12:18

    Počkejte....Odpoledne si to udělám!Už se těším!Pak dám vědět

  • Jana z VM | 1. 10. 2004 07:02

    Naůadá mě, že kdyby se nakonec nedal sníh a dalo se to zmrazit do ledničky, byla by výborná zmrzlina! Musím to vyzkoušet a potom dám vědět.

  • Josef Dušek | 30. 9. 2004 16:51

    Je to sice kalorická bomba, ale chutí vynikající. Božské to menu. Zkusil jsem a děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Čokoládová pěna
Moučníky Nepečené Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda - mléčná Čokoládová rýže Cukr Espresso Hořká čokoláda Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
29
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
27
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
26
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Reality show Farma má ostrý start: Rozdělení rolí, drsná práce a nahota!

Reality show Farma má ostrý start: Rozdělení rolí, drsná práce a nahota!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Čokoládová buchta z remosky
Čokoládová buchta z remosky
Čokoládová kolečka
Čokoládová kolečka
Čokoládová panna cotta
Čokoládová panna cotta
Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Čokoládová pěna s jahodami
Čokoládová pěna s jahodami
Čokoládová pěna s malinami
Čokoládová pěna s malinami
  • Recepty.cz
  • Čokoládová pěna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact