• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Čokoládová kolečka
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládová kolečka

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 56
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládová kolečka
Čokoládová kolečka
Čokoládová kolečka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 70
      g moučkový cukr
    • 50
      g mleté vlašské ořechy
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce kakao práškový
  • Náplň
    • nutela
    • mleté ořechy
    • hnědý rum
    • marmeláda
    • piškoty nebo zbytky polámaného cukroví
  • Poleva
    • čokoláda tmavá a bílá

Postup přípravy receptu

1
Těsto zpracujeme na vále, rozválíme asi na 3 mm a vykrajujeme kolečka. Opět doporučuji vyválet mezi dvěma foliemi. Upečená kolečka naplníme.
2
Náplň: do Nutelly zamícháme mleté ořechy, trošku rumu, marmelády a piškotové drobečky. Náplň by neměla být řídká, aby nevytékala. Lepší než kolečka náplní natírat je použít zdobítko. Náplně dáme hodně asi 5 mm na výšku. Kolečka namočíme do tmavé čokolády, do středu kápneme trochu čokolády bílé a párátkem uděláme hvězdičku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Povidlová kolečka

Povidlová kolečka

Rolovaná kolečka

Rolovaná kolečka

Buráková kolečka

Buráková kolečka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 7. 12. 2015 16:18

    Dobry den,chtela jsem se zeptat kolik vseho na ten krem Dekuji za odpoved :-)

  • Q | 3. 12. 2015 18:38

    Díky, já jsem si myslela, že bych měla udělat aspoň z 1,5 dávky :-)

  • recepty73
    recepty73 | 2. 12. 2015 21:36

    ...Q, nevím kolik koleček to bude přesně, ale víc jak dva klasické plechy samostatných koleček to určitě nebude a po slepení to vidím tedy ještě na polovinu ...no a když se pak hotové narovnají těsně vedle sebe, tak to ten jeden plech hotových koleček možná ani nebude :-\ ...to je můj odhad ;-)

  • Q | 2. 12. 2015 19:37

    Mám velkou prosbu. Našla jsem tu tento recept, který tu už je několik let a letos mě láká ho zkusit. Moc prosím, nemáte někdo zkušenost, kolik koleček je z tohoto množství?

  • lakras | 4. 1. 2013 11:23

    Jsou super,já je slepila marmeládou a dala na to cukrovou polevu co mě zbyla z perníčků a dala na to barevné zdobení. ;-) ;-)

  • lenkalvb
    lenkalvb | 18. 12. 2012 12:08

    Výborné cukroví dávám za 1 a příští rok peču ze dvojité dávky. díky za recept :-) místo kytičky jsem dávala mandli :-)

  • domka | 3. 12. 2012 07:34

    Tak jsem to nevydržela a musím sem taky něco napsat. Na tento recept jsem zde narazila v roce 2008. Od té doby peču každý rok. Převálcovalo to i vanilkové rohlíčky. Kakao dávám tmavé holandské a ne 2, ale 4 lžíce. Plním pikantní višňovou zavařeninou a z půlky namáčím v ledové, citrónové polevě. Je to mana ... Tímto děkuji autorce za zveřejnění.

  • r-kralova | 28. 11. 2012 21:54

    Opravdu výborné, náplň tedy budu plnit až před svátky, ale když jsem pekla kolečka, tak mi zbylo trošičku těsta, už se mi to nechtělo válet, tak jsem ho nacpala do formiček na pracny, pak obalila v cukru a tédy, to byla lahoda, bylo to asi osm kousků a okamžitě se po tom zaprášilo, děti se o to doslova popraly :-) Takže právě se mi v lednici chladí další těsto a z něho budou vyloženě pracny :-*

  • Zuzka
    Zuzka | 19. 12. 2011 13:18

    Výborné, trošku hůř se těsto válí, ale mezi mikroteny to jde celkem dobře. Náplň taky super!

  • Ježi | 12. 12. 2011 09:17

    Výborné, včera jsem pekla poprvé, dnes zadělám na další dávku... Mňam!

  • Janina | 4. 12. 2011 09:44

    Včera jsem je dozdobila...těšim se až se odleží,,,dělali se moc dobře a stejně jsem je i nazdobila..dávám 1.

  • Jana Krygelová | 25. 10. 2011 16:57

    Dobrý den, moc mě zauja tento recept na cukroví, takže ho letos zkusím a určitě dám vědět, jak se mi to povedlo ;-) . Tak držte palce, děvčata 8-) 8-) 8-)

  • Kamyla
    Kamyla | 23. 12. 2010 06:20

    Mňam! Také jsem krém dělala od oka, ale podle toho, jak chutnal dceři, jsem to asi trefila. Krásné a velmi chutné cukroví!

  • Můrinka
    Můrinka | 22. 12. 2010 10:17

    Super cukroví! Dělala jsem srdíčka a myslím, že se mi povedlo i to zdobení pomocí párátka :-[ Jen mi trošičku chybělo dávkování u toho krému, tak jsem to všechno dělala tak od oka, nejdřív jsem si ho udělala málo, tak jsem ještě přidělávala ;-)

  • zuzka | 16. 12. 2010 20:01

    mammm dostt trapnyy :-D

  • Mila Veselá | 17. 10. 2010 19:40

    Prosím přeřadit recept mezi Cukroví, není to Moučník. Děkuji.

  • Petra Pšánská | 7. 12. 2009 21:24

    recept jsem objevila před třemi lety a od té doby dělám pravidelně, rok od roku větší dávku. hvězdička se mi sice nevede, takže zdobím jinak, ale i tak patří mezi moje nejoblíbenější cukroví.

  • Pájinka Pájinka | 14. 2. 2009 16:57

    Tato kolečka jsem dělala poprvé a mezi vánočním cukrovím měla největší úspěch. Jsou vážně vynikající.

  • tereza cigánková | 15. 7. 2008 12:23

    1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111

  • tereza cigánková | 15. 7. 2008 12:22

    1

  • Iva M | 10. 1. 2008 11:34

    Mílo, cukroví jsem zkoušela , je vynikající, lahodné.Je to ten styl jak si představuji vánoční dobrůtky.Díky, že jste se s námi o recept podělila.Hodnotím 1, víc nelze !

  • Olga | 8. 1. 2008 20:48

    Tieto kolieska robím pravidelne na každé Vianoce, sú výborné,krehké ,v ústach sa rozsýpajú a voláme ich Cigánečky, lebo sú celé tmavé.Akurát plnku robím do nich inú. Maslo vymiešam s cukrom pridám hodne pomletých orechov,rum, vanilku, trocha kakaa.Kolieska naplním, zlepím,nechám dobre vychladiť a máčam do čokolády, navrch kladiem polovicu orecha. Sú vynikajúce.

  • Hela - | 8. 1. 2008 14:40

    Všechny tyhle náplně i krémové na pečivo stříkám. Nandám náplň do pytlíku od mléka (protože je pevný) a ustřihnu růžek podle toho, jak silnou vrstvu náplně potřebuji. Na pečivo udělám kolečko, připlácnu nenamazané, zmáčknu a náplň se dostane tam, kam má. Je to velmi rychlé, pečivo se neupatlá jako při mazání nožem a nemusíte umývat zdobítko.

  • Jana G | 8. 1. 2008 04:55

    Najlepsie cokoladove kolieska ake som kedy jedla.Vrele odporucam kazdemu vyskusat. Skutocne si zasluzia znamku 1.

  • Gábina H | 7. 1. 2008 13:35

    Tato kolečka letos sklízela veliký obdiv. Jako náplň jsem použila krém Straciatella od Dr. Oetkera s přidáním kakaa. Kolečka se krásně rozležela, škoda, že nemůžu dát další 1

  • iva nemcova | 19. 12. 2007 09:51

    dobry den,davam za 1 ! kolecka jsou vyborna, napln bomba,napad s hvezdickama jsem pouzila u jineho cukrovi,diky

  • Lenka | 18. 12. 2007 17:49

    Tak jsem to právě dodělala a kolečka jsou super! Dokonce se mi povedly i hvězdičky. Kolečka jsem namočila nejdříve do trochu hustší čok. polevy ze 100% tuku a čokolády na vaření, hned na to dala do středu malé množství bílé polevy od Oetkera, do středu bílé polevy zase kapku tmavé čokolády a rychle udělala párátkem hvězdičky. Šlo to docela jednoduše.

  • Mila Veselá | 15. 12. 2007 08:23

    Kolečka napřed slepte, nechte pořádně vychladit, aby se skutečně slepila a pak dělejte polevu. Je to praktičtější, vršek si neupatláte a líp se to při máčení do čokolády drží.

  • terdik | 14. 12. 2007 19:20

    mohla bych se prosím zeptat jestli se kolečka nejdříve slepí a až potom namáčejí nebo se namočí vrchní kolečna a až potom se slepují s nenamočenýma děkuji

  • Gábina H | 14. 12. 2007 09:43

    Já používám většinou meruňkouvou, ale dala by se použít i rybízová

  • Šárka Škodová | 13. 12. 2007 22:42

    poraďte,prosím,jakou použít do náplně marmeládu.díky

  • lenak | 30. 11. 2007 12:09

    Včerá jsem dopekla a slepila náplní. Dnes se chystám na zdobení. Pro začínající majitele domácích pekáren jako jsem já. Těsto jsem nechala dělat pekárnu na program DORT. Jsem nadšená. Ráda peču, ale to hrábnutí rukou do syrového vejce a tuku strašně nemam ráda. Jen tuk musí být pokoj. teploty.

  • Alena Kamenická | 28. 11. 2007 09:57

    Výborné! Dávám za 1. Hvězdičky se mi dělat nechtělo, tak jem vršek posypala mletými ořechy. Náplň je opravdu skvělá. Díky.

  • hana Valentová | 21. 12. 2006 12:16

    Výborné a ta náplň, mňamozní, ale nešla mi rozpustit bílá čokoláda, tak jsem dala navrch lískový oříšek a vypadá to i chutná úžasně!

  • Monika Šenkýřová | 19. 12. 2006 08:32

    Dobrý den, tak mám kolečka také upečená, a už nazdobená. Musím říct, že hvězdička se mi vůbec nedařila, tak jsem to zdobila "tak nějak" - sáčkem jsem dělala kytičky a hvězdičky, a doprostřed jsem dala oříšek. Musím říct, že i tak to vypadá dobře - co kousek, to originál :-)) Děkuji za recept, je to dobroučké cukroví.

  • Gábina Houšková | 18. 12. 2006 08:17

    Tak už mám nazdobeno, kolečka jsem dle Vaší rady nechala vychladit a šlo to krásně, poleva rychle tuhla. Jen se mi ty hvězdičky nepodařilo tak hezky ozdobit, jako to máte Vy.

  • Mila Veselá | 17. 12. 2006 10:23

    Tak jsem vyzkoušela čokoládovou polevu Carla. No... Dobře se s ní pracuje, nestéká, rychle tuhne, ale čokoláda to prostě není. Je to takové hutné a moc sladké. Navíc po zaschnutí není vůbec lesklá . A ty hvězdičky se mi s ní taky udělat nepodařilo. Takže se pokorně vrátím k osvědčenému receptu čokoláda na vaření, 100% tuk a práškové kakao. Letos jsem tedy s těmi kolečky dopadla. Do těsta jsem nedala cukr a teď tohle. Budu je asi muset sníst sama. On je doma stejně nikdo jiný nejí, takže jsou všechny moje :-)). Ať se vám všem daří líp, no a když se něco nepovede, tak nejde o život, příště to bude (třeba) lepší.

  • Zdeňka | 15. 12. 2006 21:03

    Paní Mílo,moc jsem se těšila na zdobení čokoládových koleček,vzala jsem si na pomoc dceru,ukázala jí ty Vaše a dala přečíst,jak to děláte Vy,ale bohužel se nám nepodařilo hvězdičky udělat,i když polevy byly obě tekuté.Polovinu mám ještě nechaných na neděli na druhý pokus.Nic to nemění na tom,že je to dobré cukroví,jenom není tak krásné jako to Vaše.

  • Anonym | 14. 12. 2006 21:41

    ach tak, no to je úžasné, zrovna jsme přemýšlela, kde vyštrachat nějakou takovouto máslovou náplň - jedno takové podobné cukroví dělala moje tchýně, ale bohužel s námi nemluví, takže doufám, že mužovi udělám radost a něco podobného co mu dělala maminka se mi podaří.. díky moc za vaši rychlou odpověď a dám vědět jak se mi to vyvedlo, hezký večer...

  • Gábina Houšková | 14. 12. 2006 13:30

    Milo, mně se taky podařilo, že jsem zadělávala více těst najednou a do cappucinových čtverečků jsem taky zapomněla dát cukr. Naštěstí jsem si pak na to vzpomněla a dodala ho tam později. Ale stejně se mi to těsto pak špatně vyvalovalo i pod folií.

  • Mila Veselá | 14. 12. 2006 12:31

    Martino, vzhledem k tomu, že ta náplň je trošku "co dům dal" tak mandle to určitě nezkazí. Sice by byly oříšky lepší, když jsou i v těstě, ale určitě to bude jedlé. Krém: opisuji z krabičky Dr. Oetker, Krémová náplň vanilková. Ještě je čokoládová, čokoládová s kousky čokolády, s příchutí vaječného koňaku a straciatela( nevím jak se to píše) taky s kousky čokolády. Prášek se vyšlehá s mlékem a můře se vylepšit ještě zašleháním másla. Ale i bez másla je to krém vhodný na plnění. A hlavně, je to rychlovka a přitom dobrá.

  • martina | 13. 12. 2006 21:54

    zdravím, zadělala jsem si těsto, zítra nebo pozítří upeču a den poté naplním a nazdobím - prosím o info, paní Milo, můžu do náplně dát místo ořechů mandle ? (ořechy mi došli, dělala jsem letos více vailkových rohlíčků... ) + co mínítě krémem od Dr. Oetkera ? díky a hezký den a díky za rady.

  • Mila Veselá | 13. 12. 2006 20:12

    jano, používám Oetker naopak bez másla jenom sypkou směs vyšlehám s mlékem dle návodu. Nezkazí se to, ale cukroví mám venku a většinou mrzne a hlavně za pár dní už nic nemáme. Také to ale mrazím a nic se nestane.

  • Jana Kutačová | 13. 12. 2006 17:44

    Někdo tady psal,že používá krém v sáčku od ´Dr.Oetkera,který se jen vyšlehá s máslem.Vydrží v cukroví,nezkazí se?

  • Mila Veselá | 13. 12. 2006 17:13

    Petro, chce to jenom trošku cviku, pak to už jsme skoro samo. Kolečka plním zdobítkem na krémy, žádné natírání, to je pomalé. Polovinu dávky koleček si narovnám na nějaký tác, na každé vytlačím kousek náplně zdobítkem a pak přiklopím druhá kolečka. Za 5 minut mám nazdobenou a slepenou celou dávku. Slepené cukroví nechám pořádně vychladit a pak je ručně namáčím do tekuté polevy. Když je poleva hodně teplá a cukroví hodně chladné, tak spadne 1 kapka polevy zpět a jinak to okamžitě tuhne. Poleva je hladká , lesklá a nepoškozená. Když namáčíte už sklepená kolečka dá se cukroví dobře chytit mezi prsty a nenamáčíte si je do polevy. J e to fakt rychlovka. Tak ať se vám daří. A když bude nějaké nepovedené, tak to taky nevadí, chutnat budou určitě stejně.

  • Jana z VM | 13. 12. 2006 15:21

    Peťo, nejlepší je zakoupit si malé štetečky a těmi natírat. Natřené kolečko dám vždycky na prázdné, po zatuhnutí potom plním krémem - zvednu natřené kolečko, na prázdném udělám "pusinku" krému zdobítkem v cukrářském sáčku a zadělám natřeným kolečkem, atd. Ať se daří !!

  • Petra | 13. 12. 2006 14:04

    S pečením cukroví začínám a chtěla bych vyzkoušet tento recept když ho tu tak vychvalují :-)Jen nevím jak namáčet vrchní kolečka do čokolády. Namáčí se celá třeba pomocí vidličky a mám je pak nechat zatuhnout? A na čem nejlépe? Děkuji

  • Ivana | 13. 12. 2006 13:39

    Anonyme, mám pouze tu plastovou odměrku kde je olej,mouka,cukr,atd.takže základní suroviny si navážím takto ale ořechy menší množství se tam odměřuje hůř!děkuji Vám za rychlou odpověď.

  • Mila Veselá | 13. 12. 2006 12:51

    Těstu se v ledničce nic nestane. Já jsem si zadělala v neděli a včera (v úterý ) je teprve pekla. Dodávám něco pro pobavení. Už blbnu, takže jsem si zadělala celkem těsta na 6 cukroví a do čokoládových koleček jsem nedala cukr !!! Ale náplň to jistí a jsou kupodivu docela jedlá. Pečení zdar.

  • Jana Z | 13. 12. 2006 11:13

    Polévková lžíce(zarovnaná) je 5g mletých ořechů.Pro odměřování malého množství surovin mám takovou tabulku abych nemusela vážit.

  • Anonym | 13. 12. 2006 10:59

    Ivanko: když nemáte váhu,tak jak zjistíte kolik cukru,mouky..atp??Ptáte se jen na ořechy.

  • Ivana | 13. 12. 2006 10:44

    může se těsto nechat oddležet a jak dlouho?mám ho udělané ale dnes ho nestihnu upéct?a jak dlouho se peče v horkovzd.trobě? kolik je to približně 50gml.ořechů nemám váhu ? děkuji Vám.

  • Anonym | 7. 12. 2006 09:51

    jsou fajn chutnat budou predevsim muzum kteri nemusi maslove kremy,tim ze jsem kolecka delala mala tek jsem napln nanasela malou lzickou.mockrat dekuji

  • Mila Veselá | 5. 12. 2006 12:13

    Klidně použijte Heru, tak jí také používám.

  • Anonym | 5. 12. 2006 11:22

    musi byt maslo nemuze se pouzit Hera nebo jiny rostliny tuk?

  • Lucie Červenková | 4. 12. 2006 10:27

    Kolečka se povedla, jsou krásně měkká a dobrá,tak už se těším na Vánoce,jak je budu nabízet :)

  • Anonym | 1. 12. 2006 11:44

    Paní Mílo, děkuji za fígl . Povedlo se , jsou nádherné a ještě lépe chutnají . Moc děkuji za bezva recept . Linda

  • Mila Veselá | 28. 11. 2006 20:07

    Lindo, to mě mrzí, možná byla jiná mouka nebo trochu víc tuku. Na folii se mi tedy nikdy nepřilepilo žádné těsto. Ještě jeden fígl: Když chci, aby se vykrajované tvary přenesením na plech nedeformovaly, dám vyválené těsto i s folií a dřevěným prkýnkem na chvilku do mrazničky. Těsto ztuhne a krásně se vykrajuje a přenáší na plech.

  • Linda | 28. 11. 2006 18:03

    Paní Mílo . Právě jsem dopekla vaše kolečka . Já ale ze zoufalství dala těsto do formiček na ořechy . I přesto že jsem těsto rozválele přes folii .Nedokázala jsem je přenést na plech . Byli přilepená . Jinak moc dobré .

  • Mila Veselá | 8. 11. 2006 09:17

    Jano, používám čokoládu na vaření, kterou rozpustím ve vodní lázni s kouskem 100% tuku a přidám práškové kakao , vymíchám do hladka a kolečka do toho opatrně namáčím. Taky používám fígl, že cukroví nechám hodně vychladit (klidně venku na mrazu) a poleva pak rychle tuhne, nestéká a cukroví vypadá pěkně.

  • Jana Kutačová | 8. 11. 2006 08:25

    Jak docílíte,že máte ta kolečka tak krásně natřená tou tmavou čokoládovou polevou?Stačí na to rozpuštěná čokoláda na vaření s přídavkem oleje?:o)

  • Iva | 21. 9. 2006 07:12

    Velice dobré a hlavně jednoduché. Dělala jsem je před týdnem, malé ke svatebním koláčům. Vypadají skvěle a ještě lépe chutnají. Díky

  • Mila Veselá | 22. 12. 2005 16:14

    Mám radost, že recept zaujal. Vznikal postupně, jak jsem kombinovala různé druhy, až se ustálil v této podobě. Také je mám moc ráda. Přeji hezké Vánoce. Mila

  • Mila Kořínková | 22. 12. 2005 06:58

    Vynikající recept !!Neodhadla jsem množství náplně, tak jsem zbytek koleček spojila rybízovou marmeládou a na odlišení povrch čok. polevy ozdobila cik-cak bílou polevou. Oba druhy koleček( originál s hvězdičkou i marmeládová s cik-cakem ), vypadají moc pěkně a ještě lépe chutnají ! Pro příští rok mám jasno, dělám ze dvou dávek - obojí.Škoda jen , že jsem tento výborný recept neznala dřív..

  • Marcela Mucková | 21. 12. 2005 22:55

    Kolečka jsou super,moc děkuji za recept.Hvězdička se povedla-dělala jsem je parátkem.Super,super.

  • Margita | 21. 12. 2005 18:05

    Hodnotím za 1. Sú výborné, aj plnka je zaujímavá a hlavne ma zaujala tá vrchná ozdoba, čo sa mi tiež podarilo.Všetkým veľmi chutnalo. Ďakujem.

  • Mila Veselá | 20. 12. 2005 13:21

    Gabrielo, těsto je dost mastné a proto asi taky tak dobré. Já všechno dělám přes folie. Bez nich už bych nevyválela ani nudle :-) . S hvězdičkama se netrapte, chce to cvik. HLAVNĚ, ŽE CHUTNAJÍ !!! Hezké svátky.

  • Gabriela | 20. 12. 2005 09:51

    Dekuji p.Vesele,kolecka moc chutńala.Nepovedla se mi hvezdicka,vypadalo to,jako by to delala moje 2 leta dcera,tak jsem nahoru dala mandli.Jeste jsem se chtela zeptat,to testo jsem mela dost mastne,bez folie bych to asi vzdala.Preji pekne svatky.

  • Di | 17. 12. 2005 19:35

    Zdobení dvěma čokoládovými polevami jen barevně opačně jsem použila na perníčky. Byla jsem překvapená, jak to šlo snadno. Díky za návod

  • Mila Veselá | 17. 12. 2005 19:15

    Pro Gabrielu: tak jsem, právě donaplnila kolečka. Na náplň jsem použila 2 vrchovaté lžíce Nuttely, 10 vrchovatých lžic mletých úřechů, jednu lžíci marmelády, 10 pomletých dětských piškotů a rumu jsem přidávala postupně a zapomněla odměřovat. To ale odhanete už snadno. Já cukroví nenatírám ,ale používám na plnění zdobítka, takže tu hustotu tomu přizpůsobím.

  • Laďka Svobodová | 13. 12. 2005 21:34

    Mňam, mňam. Souhlasím s Karlou, že jsou kolečka moc dobrá i bez polití čokoládou. Bohužel moje kolečka vypadají spíš jako vypouklý ovál :-( , ale to bude spíš problém se špatně zapracovaným těstem - takže jsem je v čokoládě namáčela i kvůli vzhledu.Dost jsem se bála hvězdiček, ale celkem se mi povedly - použila jsem kapátko. Dávám 1.

  • beba | 13. 12. 2005 14:20

    Ďakujem za odpovede p.Jarčuškovej aj Veselej. Už sa teším na pečenie, len neviem, či to vyzdobím tak pekne ako je to na obrázku.

  • Mila Veselá | 13. 12. 2005 13:14

    Bílá čokoláda MILKA (fialový obal s kravičkou) je k dostání určitě i na Slovensku. Hledejte normálně u tabulkových čokolád. Není určena na vaření, je to prostě čokoláda, ale polevu z ní uděláte krásnou.

  • Tereza Jarčušková | 13. 12. 2005 12:59

    Hľadajte v potravinách, v hypermarketoch ju určite dostanete, je balená v igelitových sáčkoch po pol kila, sú to biele polieska, ako peniažky, s priemerom asi 3 cm. Cena okolo 30 Sk. Jeden čas bolo dostať bielu čokoládu v priesvitných krabičkách, asi 20 dag, a tiež to boli kolieska, ibaže malé. Obyčajne je čokoláda tam, kde máte uložené veci na pečenie, pri práškoch do pečiva, polevách, zlatom klase a pod.

  • beba | 13. 12. 2005 12:34

    Terezka, vidím že ste zo Slovenska. Kde dostanem kúpiť tú bielu čokoládu na varenie?

  • Karla Vilimkova | 13. 12. 2005 11:41

    tak jsem to v nedeli zkusila a i manzel rikal, ze to je to nejlepsi cukrovi, kterè kdy ode mne jedl.Ale cokoladou jsem nepolevala, jsou vyborne i jen tak kolecka slepene naplni.Do naplne jsem nedala drobecky nebo piskot, stacili orisky, nutela, marmelada,a rumova trest.Opravdu vynikajici, dekuji moc za recept.

  • Tereza Jarčušková | 13. 12. 2005 10:09

    Bielu čokoládu dostanete kúpiť v obchode, rovnako ako tmavú. Aspoň u nás ju dostať bežne.

  • Ivana Čepová | 13. 12. 2005 10:03

    Moc hezky to vypadá, určitě vyzkouším, jen jsem se chtěla zeptat....jak "vyrobit" bílou čokoládu? Děkuji

  • Petra | 12. 12. 2005 18:21

    Uz to mam hotove a je to mnamka, pomer surovin na napln jsem odhadla podle konzistence. Vypada to spickove a je to moc zrave, dekuju za recept:o))

  • Mila Veselá | 12. 12. 2005 11:08

    Viero, moc nerozumím dotazu. Náplň se dá mezi dvě kolečka a pak se to horní ozdobí. Je dobré nechat tu náplň trošku zatuhnout, aby se s cukrovím dobře dělalo a kolečka se nerozpadávala. Množství na náplň doplním za pár dní , až budu také plnit. Už jsem to tady taky slíbila. Budu pospíchat !

  • Viera | 12. 12. 2005 10:37

    Prosím Vás, tá náplň sa dáva medzi dve kolečká, alebo len náplň a hneď sa to namočí do polevy?Môžte napísať ešte približne i gramáž na náplň?Ďakujem

  • Viera | 11. 12. 2005 10:41

    Prosím Vás, tá náplň sa dáva medzi dve kolečká, alebo len náplň a hneď sa to namočí do polevy?Môžte napísať ešte približne i gramáž na náplň?Ďakujem

  • Mila Veselá | 10. 12. 2005 09:49

    Martino, moc děkuji za chválu. Ale počkejte až se rozleží, to je teprve pošušňáníčko.

  • Martina Poláková | 9. 12. 2005 19:43

    paní Veselá,váš recept je úplně super ,právě jsem kolečka dodělala a jsou úžasná musím je schovat protože děti už brousí kolem.Příští rok je upeču znova a budou jedny z prvních.Nic lepšího jsem fakt nejedla.Díky.

  • Gabriela | 2. 12. 2005 20:56

    Dekuji p.Vesele za ochotu a bude mi to stacit az budete pect.Zatim,pak dam vedet,jak jsem dopadla.

  • Mila Veselá | 2. 12. 2005 15:28

    Pavlíno, já používám čokoládu na vaření, kterou ve vodní lázni rozpustím s troškou 100% tuku (nyní např. Lukana) a práškového kakaa. Houstnutí se řídí teplotou polevy. hrníček s polevou nechám v nádobě s teplou vodou, případně přihřívám a vydrží mi tekutá dokud nenazdobím. S jinou polevou zkušenosti nemám. Tato je ovšem krásně lesklá a dobře drží .

  • Pavlína | 2. 12. 2005 13:24

    Zajímavý recept, asi ho letos vyzkouším. Jen mi poraďte, jakou polevu dávat. Může být i kupovaná, např. od firmy Carla? S tou mám poměrně dobré zkušenosti, ale rychle tuhne.

  • Tereza Jarčušková | 1. 12. 2005 07:05

    idíte, mne sa naopak osvedčili. Mám doma 5 hrúbok injekciíí a beriem podľa toho, čím a čo idem zdobiť. Chce to pravidelný tlak, ale nie každý rovnako rád používa rôzne veci. Ide aj o zvyk.

  • Mila Veselá | 30. 11. 2005 15:09

    Taky jsme používala injekce, ale vrátila jsem se ke klasice, tedy kornoutkům. On se někdy těžko odhadne, ten správný tlak na píst a pokud chcete vymáčkonout skutečně jen kapku, jako v tomto případě, tak se mi to někdy nepovede a poleva teče pořád a já u toho sakruju. S injekcema prostě nejsem kamarádka.:-)

  • Tereza Jarčušková | 30. 11. 2005 14:17

    Na zdobenie použite injekčné striekačky, je to ľahšie na zdobenie a čistejšie sa s tým pracuje.

  • Mila Veselá | 29. 11. 2005 20:24

    Mirko nebojte, je to jednodušší než to vypadá. Bílou polevu kápněte hned do černé polevy a párátkem vždy od středu polevu protáhněte ven. Na bílou polevu si dělám malý kornoutek z pečícího papíru nebo úplně stačí igelitový sáček, kam si prostřihnete malou dírku. Důležité,je aby polevy byly ještě tekuté.

  • Mirka Míková | 29. 11. 2005 07:57

    paní Veselá, Váš recept určitě vyzkouším, jenom mám obavy z těch hvězdiček, už teď vím, že se mi nepovedou tak jako Vám.

  • Jarmila Doležalová | 23. 11. 2005 16:38

    vypada to strašně zajimavě a určitě je letos vyzkoušim

  • Mila Veselá | 21. 11. 2005 09:07

    Cukroví peču v elektrické troubě při 150 asi 10minut. Záleží na troubě.

  • veronika janická | 20. 11. 2005 22:29

    jak dlouho se mají kolečka péct?

  • Mila Veselá | 16. 11. 2005 10:26

    Ráda Vám poradím, ale protože to už dělám od oka, tak prosím počkejte až budu péct na Vánoce a já to přesně zvážím a napíšu. Na řadu v pečení se dostanou tak přes víkend 17-18.12.2005. Bude Vám to stačit ?

  • Gabriela | 16. 11. 2005 09:58

    Dobry den p.Vesela,ucím se varit a péct,a tak bych vas chtela poprosit zda byste nemohla upresnit kolik nutelly,oříšků atd.dat do naplně.Tento recept mě zaujal a chtela bych ho vyzkoušet.Predem děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hladká mouka Hnědý rum Kakao Marmeláda Máslo Mleté ořechy Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Nutela Piškoty Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Cheesecake

Cheesecake

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

47
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
31
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
28
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Čokoládová buchta s řepou
Čokoládová buchta s řepou
Čokoládová buchta z cukety
Čokoládová buchta z cukety
Čokoládová buchta z remosky
Čokoládová buchta z remosky
Čokoládová panna cotta
Čokoládová panna cotta
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Čokoládová pěna s granátovým jablkem
  • Recepty.cz
  • Čokoládová kolečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact