Mandle rozdrtíme, smícháme s moukou a práškem do pečiva.
2
Máslo s cukrem pořádně prohněteme, přidáme moučnou směs a uděláme drobenku. Poté přidáme vejce a mléko.
3
Rukou zaděláme na vál těsto a po zpracování ponecháme 30 min. v ledničce.
4
Těsto rozválíme, přeneseme na koláčový plech (těsto musí být i kolem).
5
Pečeme ve vyhřáté troubě 15 min. na 220 °C (horkovzdušná 200 °C). Dáme vychladit.
6
Máslo s cukrem zahřejeme na světlý karamel, přidáme banány na kolečka, opatrně mícháme asi 2 minuty. Směs naneseme na upečené těsto a dáme do ledničky alespoň na 15 minut.
7
Šlehačku s mlékem zahřejeme do bodu varu, odstavíme, přidáme na drobno nasekanou čokoládu a mícháme dřevěnou vařečkou, než se úplně rozpustí. Naneseme na náplň, urovnáme. Opět chvíli dáme do ledničky a nakonec na vrch nastrouháme bílou čokoládu.
8
Je to trochu drahé, ale není to moučník na všední den :-)
Tak jsme si pekne zabasnili :-D . Jen bych mela vyhradu k tomu svetlemu karamelu. Pod slovem karamel si predstavim zkaramelizovany cukr, ale pokud podle postupu nechame zkaramelizovat cukr s maslem, tak nam vznikne karamel a maslo se oddeli :-\ . Toz jsem "svetly karamel" delala dvakrat, podruhe jsem jen nechala rozpustit maslo s cukrem bez karamelizovani a pak pridala banany, nevim, jakpak to mela autorka na mysli :-[ . Jinak poleva byla vyborna, priste bych vynechala mleko a dala bych vsechnu cokoladu horkou.
Jana z VM
|21. 9. 2006 12:57
Ježkovy voči, Airan, co je to zase za bombu?!! Když recept čtu, úplně si to živě představuju !! Kdy já to jenom všechno vyzkouším ....