Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu(pokojová teplota), mouku s práškem do pečiva a vše řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a na kousky rozlámanou(nasekanou) čokoládu.
2
Těsto nandáme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova. Před vyndáním vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Necháme trochu vychladnout a vyklopíme.
Nedoporučuji :-))) Bábovka se "sama odpařuje" a musíte péct dvakrát za den :-) Ale teď vážně, je vynikající, rychlá a snadná.
Anet
|19. 5. 2016 22:06
Tenhle recept mě zaujal zejména díky tomu, že je jednoduchý. Bábovka je vynikající. Příště možná uberu cukr, zdála se mi až příliš sladká. Ale to je tím, že osobně nemusím tolik sladké dezerty. Ale jinak super recept, určitě brzo zopakuji :-)