• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čokoládová bábovka s ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládová bábovka s ovocem

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládová bábovka s ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 50
      g lískové oříšky strouhané (nemusí být)
    • 200
      g kandované ovoce
    • hnědý rum
    • mléko
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Ovoce zalijeme rumem a necháme asi 1 hodinu až se rum do ovoce vsákne. Na nabobtnané ovoce nasypeme strouhanou čokoládu a oříšky a promícháme tak, aby se ovoce obalilo. Potom smícháme ostatní přísady, zaděláme je mlékem na hustší lité těsto (nejlépe ve šlehači) a do hladkého těsta vmícháme ovoce v čokoládě a v oříškách.
2
Dobře promícháme a vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C a po zapečení snížíme na 150 °C. Celková doba pečení je asi 1 hodinu.
3
Ještě mírně teplou bábovku vyklopíme a ihned pocukrujeme moučkovým cukrem. Necháme asi 1 den uležet a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fanfan | 14. 11. 2010 12:46

    Moc dobrá, uležet se nějak nestihla...

  • Alena Hreusová | 5. 5. 2008 05:54

    Bohužiaľ, mňa tento recept veľmi nenadchol. Aj keď som dávala menej cukru, bábovka bola veľmi sladká a dosť drobivá.

  • iva nemcova | 4. 5. 2008 08:27

    vyborna,nechat ji ulezet nebylo mozne.... za 1

  • jolana behalova | 29. 4. 2008 18:46

    Jo, ještě jsem zapomněla říct, že těsto jsem nešlehala, jen dobře promíchala vařečkou.....šlehač zůstal čistý !

  • Liška | 27. 4. 2008 11:12

    Ještě vyzkoušejte "Bábovku Elišku", je také vynikající...

  • jolana behalova | 26. 4. 2008 20:18

    Výborná, neměla jsem kand. ovoce, tak jsem dala jen rozinky, ořechy a čokoládu. Tu jsem půlku nastrouhala a druhou půlku nahrubo nasekala........SUPER! Jo a nemám bábovkovou formu, takže jsem pekla jen 25 minut v pekáči z IKEI.

  • Martina Kalužová | 3. 2. 2008 15:41

    Hezký den, včera jsem vyzkoušela tuto bábovku a je to skutečně skvost. Děkujeme za perfektní recept.

  • Markéta Valentíková | 9. 10. 2007 19:55

    Tak jsem si ji lehce pozměnila.. místo kandovaného ovoce a oříšků jsem dala kompotované třešně - těch jsem se potřebovala zbavit :o) Nastouhala jsem čokoládu, vylila tam zbytek smetany ke šlehání a vznikla z toho docela zajímavá kombinace. Omlouvám se paní Vencové, že jí tak komolím recepty :o))))) Ale peču podle ní nejraději!

  • Markéta | 30. 1. 2007 20:06

    Pekla jsem ji do srnčího řezu, je výborná, vláčná ale na můj vkus moc sladká. Možná to bude tím, že jsem tam dala kandovaný pomeranč. Příště zkusím něco míň sladkého, třeba sušené ovoce..

  • Magulka | 19. 10. 2006 07:09

    Včera jsem ji pekla a je moc dobrá. Neměla jsem ořechy tak jsem je nedala a kand. ovoce jsem měla jen 10 dkg. ale i tak je výborná a vláčná.

  • Fleur | 18. 1. 2006 18:59

    Vynikající

  • Magda | 18. 1. 2006 13:53

    Bábovka je dobrá a opravdu nejlepší po uložení na druhý den-zvláční.

  • Anonym | 9. 1. 2006 12:51

    MŇAM

  • Verča P. | 7. 1. 2006 22:52

    Chválim je vynikající hned večer jsme snědli půlku:-).Dala jsem tam místo kandovaného ovoce rozinky a necukrovala jsem ji a uplně to stačilo

  • Leona | 4. 10. 2005 22:04

    Je výborná. Rodina si moc pochutnala a navíc mi řekli, že lepší babovku nejedli.

  • Veronika Holcnerová | 26. 4. 2005 10:58

    Výborná! Je to docela změna po obvyklých mramorovaných bábovkách naší maminky. Opravdu se vyplatí nechat ji uležet do dalšího dne.

  • Alina | 8. 3. 2005 19:16

    Také nám moc chutná. Nedávám kandované ovoce ale sušené pokrájené ovoce , jak radí Hana naložené v rumu!! Dobré jsou i fíky a datle. Je lepší asi 2 dny rozležená (po vychladnutí zabalená do alobalu).

  • Andrea Pastirčáková | 6. 3. 2005 19:13

    Bábovka je jedním slovem vynikající. Doma jsem jí dělala na oslavu svátku mého syna a měla s ní veliký úspěch, nezůstal ani kousíček. Není vůbec drobivá, jak se zde píše, rozleželá chuť ovoce je úžasná a díky čokoládě a ovoci vznikne nádherná mozaika. Taky mě napadlo, že by nebylo špatné dát do bábovky jen tu nastrouhanou čokoládu a oříšky, bez ovoce, a povrch pak polít bílou polevou. Asi by to nebylo tak sladké, jak s ovocem.

  • as | 17. 1. 2005 07:40

    Dělala jsem ji přesně podle receptu, jen jsem nedala kakao. Je trochu drobivější. Uvidíme, až se rozleží..

  • Hana Janů | 13. 6. 2004 20:01

    Výborná, moc dobře chutná i po třech dnech, když se zabalí do alobalu ovoce se pěkně proleží. Místo kandovaného ovoce dávám sekané sušené ovoce - meruňky, hrušky, fíky atd. není to tak sladké jako kandované ovoce

  • Anonym | 12. 6. 2004 16:04

    Jsem začátečnice, ale tento moučník se mi povedl a moc nám chutnal. Je to jednoduché i pro ty kteří nemají s pečením zkušenosti

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hnědý rum Kandované ovoce Lískové oříšky Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

143
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
78
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
27
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Karlos Vémola natočil nový film a promluvil o konci zápasnické kariéry

Karlos Vémola natočil nový film a promluvil o konci zápasnické kariéry

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Čokoládová bábovka s ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact