• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládová bábovka s ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládová bábovka s ovocem

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládová bábovka s ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 50
      g lískové oříšky strouhané (nemusí být)
    • 200
      g kandované ovoce
    • hnědý rum
    • mléko
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Ovoce zalijeme rumem a necháme asi 1 hodinu až se rum do ovoce vsákne. Na nabobtnané ovoce nasypeme strouhanou čokoládu a oříšky a promícháme tak, aby se ovoce obalilo. Potom smícháme ostatní přísady, zaděláme je mlékem na hustší lité těsto (nejlépe ve šlehači) a do hladkého těsta vmícháme ovoce v čokoládě a v oříškách.
2
Dobře promícháme a vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C a po zapečení snížíme na 150 °C. Celková doba pečení je asi 1 hodinu.
3
Ještě mírně teplou bábovku vyklopíme a ihned pocukrujeme moučkovým cukrem. Necháme asi 1 den uležet a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fanfan | 14. 11. 2010 12:46

    Moc dobrá, uležet se nějak nestihla...

  • Alena Hreusová | 5. 5. 2008 05:54

    Bohužiaľ, mňa tento recept veľmi nenadchol. Aj keď som dávala menej cukru, bábovka bola veľmi sladká a dosť drobivá.

  • iva nemcova | 4. 5. 2008 08:27

    vyborna,nechat ji ulezet nebylo mozne.... za 1

  • jolana behalova | 29. 4. 2008 18:46

    Jo, ještě jsem zapomněla říct, že těsto jsem nešlehala, jen dobře promíchala vařečkou.....šlehač zůstal čistý !

  • Liška | 27. 4. 2008 11:12

    Ještě vyzkoušejte "Bábovku Elišku", je také vynikající...

  • jolana behalova | 26. 4. 2008 20:18

    Výborná, neměla jsem kand. ovoce, tak jsem dala jen rozinky, ořechy a čokoládu. Tu jsem půlku nastrouhala a druhou půlku nahrubo nasekala........SUPER! Jo a nemám bábovkovou formu, takže jsem pekla jen 25 minut v pekáči z IKEI.

  • Martina Kalužová | 3. 2. 2008 15:41

    Hezký den, včera jsem vyzkoušela tuto bábovku a je to skutečně skvost. Děkujeme za perfektní recept.

  • Markéta Valentíková | 9. 10. 2007 19:55

    Tak jsem si ji lehce pozměnila.. místo kandovaného ovoce a oříšků jsem dala kompotované třešně - těch jsem se potřebovala zbavit :o) Nastouhala jsem čokoládu, vylila tam zbytek smetany ke šlehání a vznikla z toho docela zajímavá kombinace. Omlouvám se paní Vencové, že jí tak komolím recepty :o))))) Ale peču podle ní nejraději!

  • Markéta | 30. 1. 2007 20:06

    Pekla jsem ji do srnčího řezu, je výborná, vláčná ale na můj vkus moc sladká. Možná to bude tím, že jsem tam dala kandovaný pomeranč. Příště zkusím něco míň sladkého, třeba sušené ovoce..

  • Magulka | 19. 10. 2006 07:09

    Včera jsem ji pekla a je moc dobrá. Neměla jsem ořechy tak jsem je nedala a kand. ovoce jsem měla jen 10 dkg. ale i tak je výborná a vláčná.

  • Fleur | 18. 1. 2006 18:59

    Vynikající

  • Magda | 18. 1. 2006 13:53

    Bábovka je dobrá a opravdu nejlepší po uložení na druhý den-zvláční.

  • Anonym | 9. 1. 2006 12:51

    MŇAM

  • Verča P. | 7. 1. 2006 22:52

    Chválim je vynikající hned večer jsme snědli půlku:-).Dala jsem tam místo kandovaného ovoce rozinky a necukrovala jsem ji a uplně to stačilo

  • Leona | 4. 10. 2005 22:04

    Je výborná. Rodina si moc pochutnala a navíc mi řekli, že lepší babovku nejedli.

  • Veronika Holcnerová | 26. 4. 2005 10:58

    Výborná! Je to docela změna po obvyklých mramorovaných bábovkách naší maminky. Opravdu se vyplatí nechat ji uležet do dalšího dne.

  • Alina | 8. 3. 2005 19:16

    Také nám moc chutná. Nedávám kandované ovoce ale sušené pokrájené ovoce , jak radí Hana naložené v rumu!! Dobré jsou i fíky a datle. Je lepší asi 2 dny rozležená (po vychladnutí zabalená do alobalu).

  • Andrea Pastirčáková | 6. 3. 2005 19:13

    Bábovka je jedním slovem vynikající. Doma jsem jí dělala na oslavu svátku mého syna a měla s ní veliký úspěch, nezůstal ani kousíček. Není vůbec drobivá, jak se zde píše, rozleželá chuť ovoce je úžasná a díky čokoládě a ovoci vznikne nádherná mozaika. Taky mě napadlo, že by nebylo špatné dát do bábovky jen tu nastrouhanou čokoládu a oříšky, bez ovoce, a povrch pak polít bílou polevou. Asi by to nebylo tak sladké, jak s ovocem.

  • as | 17. 1. 2005 07:40

    Dělala jsem ji přesně podle receptu, jen jsem nedala kakao. Je trochu drobivější. Uvidíme, až se rozleží..

  • Hana Janů | 13. 6. 2004 20:01

    Výborná, moc dobře chutná i po třech dnech, když se zabalí do alobalu ovoce se pěkně proleží. Místo kandovaného ovoce dávám sekané sušené ovoce - meruňky, hrušky, fíky atd. není to tak sladké jako kandované ovoce

  • Anonym | 12. 6. 2004 16:04

    Jsem začátečnice, ale tento moučník se mi povedl a moc nám chutnal. Je to jednoduché i pro ty kteří nemají s pečením zkušenosti

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hnědý rum Kandované ovoce Lískové oříšky Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí šunka

Domácí šunka

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

230
Dýňová tortila
Dýňová tortila
169
Máslové řízky
Máslové řízky
156
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
55
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
46
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Návrat Jiřího Krampola (†87) k nejmilovanější roli: Naposledy opravdu šťastný...

Návrat Jiřího Krampola (†87) k nejmilovanější roli: Naposledy opravdu šťastný...

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Čokoládová bábovka s ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact