• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládová babka
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládová babka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 42
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládová babka
Čokoládová babka
Čokoládová babka
Čokoládová babka
Čokoládová babka
Čokoládová babka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Babka je původně židovské pečivo, které se postupně rozšířilo do celého světa. Jedná se o lahodný moučník z kynutého těsta s čokoládovou náplní. Voní po skořici a skvěle se hodí jak ke snídani, tak třeba k odpolední kávě.

Suroviny

10 porce
  • Těsto
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml mléko
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g hladká mouka
  • Náplň
    • máslo
    • cukr krupice
    • kakao
    • skořice
    • mleté lískové ořechy

Postup přípravy receptu

1
Nechte vzejít kvásek. V misce rozmíchejte droždí s cukrem a poté s mlékem. Nechte asi 5 minut na teplém místě. Zatím v míse utřete máslo s vejcem, přidejte mouku a kvásek. Hněťte v robotu hákem nebo ručně vařečkou 5 minut, dokud nevznikne hladké nelepivé těsto. Pokud je těsto příliš řídké, můžete přidat postupně až 35 g mouky.
2
Těsto v míse vytřené olejem nechte kynout na teplém místě 1 hodinu. Zatím připravte náplň. V kastrolu rozpusťte máslo s cukrem, přidejte, kakao, skořici a nakonec vmíchejte nasekané oříšky. Nechte zchladnout.

RADA: Jak na kynuté těsto?

3
Na pomoučněném válu vyválejte obdélník 30 x 50 cm. Potřete ho čokoládovou náplní a pevně zarolujte z té delší strany. Váleček podélně rozřízněte napůl a smotejte do spirály, aby byl vidět otevřený řez s čokoládou. Vzniklý cop přesuňte do obdélníkové formy vyložené pečicím papírem. Nechte v teple opět vykynout půl až hodinu.
4
Pečte v troubě vyhřáté na 190°C asi 30 minut. Babku vyklopte na mřížku a nechte zchladnout.

RADA: 5 vychytávek k pečení

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček s čokoládovo-cukrovou polevou

Banánový chlebíček s čokoládovo…

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Mleté lískové ořechy Skořice Vejce

Čokoládové sušenky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Mramorové maso

Mramorové maso

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Marinované špízy

Marinované špízy

Kuskusový salát s jogurtem

Kuskusový salát s jogurtem

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

Rychlý sváteční perník s náplní - i…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Čokoládové sušenky

Poslední sledované recepty

29
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Jednoduchá pomazánka z Nivy
Jednoduchá pomazánka z…
20
Dýňová tortila
Dýňová tortila
20
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži

Zajímavé články

Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Ženy.cz Zapomeňte na předraženou kosmetiku. Tenhle zázrak na pupínky máte pravděpodobně doma

Zapomeňte na předraženou kosmetiku. Tenhle zázrak na pupínky máte pravděpodobně doma

Blesk.cz Bolestné vzpomínky Jitky Nováčkové: Nesnášela jsem své tělo!

Bolestné vzpomínky Jitky Nováčkové: Nesnášela jsem své tělo!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

Další doporučené recepty:

Čoko dort s jablkovým pyré
Čoko dort s jablkovým pyré
Čoko muffiny
Čoko muffiny
Čokobanánové kapsy
Čokobanánové kapsy
Čokoládová bábovka bez vajec
Čokoládová bábovka bez vajec
Čokoládová bábovka s hruškami v karamelu
Čokoládová bábovka s hruškami v karamelu
Čokoládová bábovka s vaječným koňakem
Čokoládová bábovka s vaječným koňakem
  • Recepty.cz
  • Čokoládová babka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact