Tuk rozpustíme nad parou, přidáme ostatní přísady a mícháme 15-20 minut. Do formiček nastříháme kousky barevného staniolu, lžící lejeme uvařenou čokoládu a na konci formiček strčíme do čokolády smyčku ze zlaté nebo stříbrné nitě na zavěšení. Po ztuhnutí vyjmeme z formiček a zabalíme čokoládu.
2
Poznámka: tyto čokolády jsme dělali doma, když nebyly k sehnání kolekce, ale i když jsem měla malé děti, dělaly to se mnou a byl to pro ně zážitek před Vánoci vyrábět kolekce.
Myslím si, že i do těchto formiček se dá vložit smyčka a staniol. Ale pravda nemám s tím zkušenosti.
Doporučila jsem postup pro ty, komu čokoláda nejde vyklopit z formiček.
jj, lenže toto je ČOKOLÁDA NA STROMČEK, a ak nebude v staniole a s pútkom, tak ju na stromček nezavesíte :-D To nie je čokoláda na jedenie deťom do ruky.
Prosím, čítajte pozornejšie.
čokoládu leju do starých vánočních kalendáříků. /pro děti/, papírový obal vyhodím, plastové plato
se čtverečky schovávám a plním čokoládou. Vždycky se vymáčkne čokoláda. Vždyck a, odpadá pracné vyklepávání z formiček. Potom plato umeju a schovám na přístí rok. Dětem se líbí.
Formicky je dobre pred pouzitim vyplachnout studenou vodou, cokoladky jsou pak lepe vyklepnout.
Hana
|11. 12. 2010 16:29
Vůbec mi to nejde z formiček,co s tím mám dělat?
Věra
|15. 11. 2006 12:29
Také jsme dělali dříve náhradní cukroví na stromek, prodávali takové barevné papírky na konci rozstříhané a uprostřed se upevnilo barevným staniolem. Toto je ale prima nápad- vlastně máte cukroví i s provázkem jen nechat ztuhnout a pak jen zabalit a pověsit.