• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoláda na vánoční stromeček
Napište svůj komentář k receptu

Čokoláda na vánoční stromeček

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoláda na vánoční stromeček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g ztužený tuk
    • 300
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce maizena
    • 3
      lžíce kakao
    • 100
      g mleté ořechy nebo 3 lžíce mleté zrnkové kávy

Postup přípravy receptu

1
Tuk rozpustíme nad parou, přidáme ostatní přísady a mícháme 15-20 minut. Do formiček nastříháme kousky barevného staniolu, lžící lejeme uvařenou čokoládu a na konci formiček strčíme do čokolády smyčku ze zlaté nebo stříbrné nitě na zavěšení. Po ztuhnutí vyjmeme z formiček a zabalíme čokoládu.
2
Poznámka: tyto čokolády jsme dělali doma, když nebyly k sehnání kolekce, ale i když jsem měla malé děti, dělaly to se mnou a byl to pro ně zážitek před Vánoci vyrábět kolekce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníkové figurky na stromeček

Perníkové figurky na stromeček

Stromeček - vánočka

Stromeček - vánočka

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • J.Tereza | 27. 12. 2010 13:29

    Ja som vás pochopila, ale čokoláda sa NEDÁVA do formičiek BEZ STANIOLU, a keď je tam staniol, tak sa vyklopí samo jedna radosť. :-D

  • Islapakova | 26. 12. 2010 15:27

    Myslím si, že i do těchto formiček se dá vložit smyčka a staniol. Ale pravda nemám s tím zkušenosti. Doporučila jsem postup pro ty, komu čokoláda nejde vyklopit z formiček.

  • J.Tereza | 26. 12. 2010 15:04

    jj, lenže toto je ČOKOLÁDA NA STROMČEK, a ak nebude v staniole a s pútkom, tak ju na stromček nezavesíte :-D To nie je čokoláda na jedenie deťom do ruky. Prosím, čítajte pozornejšie.

  • Islapakova | 26. 12. 2010 10:55

    čokoládu leju do starých vánočních kalendáříků. /pro děti/, papírový obal vyhodím, plastové plato se čtverečky schovávám a plním čokoládou. Vždycky se vymáčkne čokoláda. Vždyck a, odpadá pracné vyklepávání z formiček. Potom plato umeju a schovám na přístí rok. Dětem se líbí.

  • J.Tereza | 25. 12. 2010 15:20

    Do formičiek patrí najprv staniol, až tak sa leje čokoláda... je mi ľúto, ale treba pozorne čítať.

  • MilkaK
    MilkaK | 24. 12. 2010 15:42

    Formicky je dobre pred pouzitim vyplachnout studenou vodou, cokoladky jsou pak lepe vyklepnout.

  • Hana | 11. 12. 2010 16:29

    Vůbec mi to nejde z formiček,co s tím mám dělat?

  • Věra | 15. 11. 2006 12:29

    Také jsme dělali dříve náhradní cukroví na stromek, prodávali takové barevné papírky na konci rozstříhané a uprostřed se upevnilo barevným staniolem. Toto je ale prima nápad- vlastně máte cukroví i s provázkem jen nechat ztuhnout a pak jen zabalit a pověsit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Prosinec Pošírování Vaření Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Maizena Mleté ořechy Moučkový cukr Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Omáčka z kuřete

Omáčka z kuřete

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

37
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
35
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
25
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
17
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
15
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 19. 8. 2025: Komu se splní kariérní sny a kdo dnes překoná drobné překážky?

Denní horoskop na úterý 19. 8. 2025: Komu se splní kariérní sny a kdo dnes překoná drobné překážky?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Čokoláda na vánoční stromeček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact