Smícháme žloutky s cukrem a přidáme vodu, olej a rum. Zvlášť v jiné míse důkladně promícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Poté přidáme ke žloutkové směsi, promícháme a vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (prům. 23 cm). Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C 45-50 minut.
2
Po upečení vyklopit, nechat vychladnout a rozkrojit, záleží na každém zda rozkrojí korpus 1x či 2x. Naplnit jabléčným pyré, polít polevou a nazdobit dle vlastní fantazie.
3
Pyré: jablka oloupeme, vyjádříme, nastrouháme a společně s vodou a cukrem dusíme 15 min. Poté přidáme mléko, vanilkový pudink a ještě povaříme do zhoustnutí. Vychladlým pyré plníme korpus.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katka R.
|2. 11. 2014 20:29
Dobrý den milé kuchařinky, po čase jsem jukla do recenzí na můj recept a ejhle, kromě kladných nacházím i záporné. To by mi zas až tak nevadilo, vždyť co člověk, to jiné chutě. V pohodě...kritiku přijímám. :-[ Ale když si někdo neví rady s polopaticky napsaným návodem, konkrétně na vytvoření pyré, tak to je pak těžké... V postupu je jasně psáno, že se jablka podusí s vodou, cukrem, přidá se mléko a pudink, ... Ano skutečně se přidá sypaný vanilkový pudink v prášku. Omlouvám se, ale při psaní receptu mě fakt nenapadlo, že by si s tím kuchařinka nevěděla rady. Pokud se do dortu pustí další kuchařinky, tak budu jen ráda a přeji úspěšné pečení a dobrou chuť! :-)
Dort byl výborný a lehký. Příště ale udělám dvojitou dávku, abych mohla korpus vícekrát rozříznout. Jinak dávám 1 a doporučuju! lepší než máslové dorty
Ohledně přípravy se jedná o jednoduchý dort, který je krásně nadýchaný a moc dobrý. Náplň jsem "vylepšila" tím, že jsem místo mléka dala smetanu na vaření, ale je to kaloričtější ;-)
Raduus
|9. 3. 2013 15:14
Puding nemá být uvařený ! rozhodně se to tu mělo napsat a je to velká chyba .... vůbec mi to nezhoustlo a musela jsem dělat jinou náplň,korpus se mi skoro vůbec nezvedl a dělala jsem to přesně podle receptu.. nedoporučuji tento recept... :-(
Mishel
|3. 1. 2013 02:23
Má ten vanilkový puding být uvařený nebo ne ? Děkuji za odpověď :-P
Katko R ,,, Vynechala si docela podstatnou informaci... Tohle by se ti jako nemelo stat !! =-O :-X
Mirunka
|29. 4. 2011 17:24
moc dobré . akorát by to chtělo lepší nápad na ozdobu .. trochu si s tim vyhrát ! ale jinak dort je skvělej ! už je v troubě,tak snad se povede <:-) ;-)
nelušák nela
|10. 4. 2011 10:28
moc dobré :-[ :-) <3 :-*
muffii
|4. 4. 2011 17:45
s tím pyré - přidat vanilkový puding, myslíte jen ten prášek,nebo už uvařený ?
andrea
|13. 2. 2011 09:43
Musí se tam dávat rum ?? nerada bych to potom davala svím detem !!Dekuji za odpoved !!
karolína
|29. 1. 2011 12:02
hm..vipada to fakt dobre ..na valentyna se to bude krasne hodit <3
Chtěla bych se zeptat, jestli mohu vynechat rum úplně a nebo místo toho přidat něco jiného? Děkuji předem moc za odpověď.
Klára Kvičerová
|28. 8. 2009 14:11
Tak křehký a jemný dort jsem už neměla tak dlouho. Je nikající a jednoduchý recept. Upekla jsem ho na oslavu zakončení jednoho kurzu a všem spolužákům chutnal a chlapi se oblizovali až za ušima, že to neumí ani jejich maminka - tak to už musí být něco
Katka R.
|25. 10. 2007 15:35
Omlouvám se za vynechání informace, ano z bílků se vyšlehá sníh a opatrně se vmíchá jako poslední do základ. těsta na korpus.
Gábina H
|25. 10. 2007 13:32
Předpokládám, že z bílků se dělá sníh nebo se šlehají celá vejce?