g
hořká čokoláda
čokoláda musí obsahovat nejméně 70% kakaové hmoty
125
g
máslo
plus trochu másla navíc na vymazání formiček
150
g
cukr krupice
2
ks
vejce
2 větší vejce
50
g
hladká mouka
Postup přípravy receptu
1
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů a formičky si vymažeme máslem. Do mísy dáme cukr a vejce a ušleháme, až bude směs hustá a světlá. Čokoládu si nalámeme na kousky do mísy s máslem a postavíme mísu na hrnec s vroucí vodou. Necháme rozpustit. Pak necháme chvíli vychladnout a přidáme ke směsi z vajíček a cukru. Pak přídáme mouku a směs vyšleháme.
2
Směs rozdělte do formiček a pečte 25 minut, máte-li velké formičky, nebo těsně pod 20 minut, máte-li menší. Cupcakes trošku vyběhnou. Na povrchu popraskají, ale na dotek budou pružné. Zároveň vnitřek bude tekutý.
Je to výborný recept :-). Používám ho často, ale cupcaky se podávají vychlazené a většinou s buttercream frostingem ;-). Popřípadě se dá použít libovolný iceing. 8-)
ondra
|1. 5. 2014 08:48
cupcakes se mají podávat vychldalé s krémem na vrchu teplé nejsou dobré :-* :-S