• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cointreau cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Cointreau cheesecake

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cointreau cheesecake
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základ
    • 1,30
      hrnek sušenka 1-1.3 , rozdrcené
    • 1
      hrnek hnědý cukr může být i bílý
    • 1
      hrnek máslo rozehřáté
  • Náplň
    • 500
      g tučný tvaroh v papírovém obalu - lze použít i Žervé či Lučinu
    • 3
      hrnek zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek cukr krupice
    • 1
      lžíce pomerančový likér Cointreau nebo Triple Sec, apod.
    • 2
      lžička citronová šťáva
  • Vrchní vrstva
    • 1
      hrnek zakysaná smetana
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce pomerančový likér Cointreau

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Smícháme dohromady rozdrcené sušenky, cukr a rozehřáté máslo. Tuto směs namačkáme na dno a strany dortové formy o průměru 23 cm. Pečeme v troubě 5 minut. Necháme vychladit a mezitím připravíme náplň.
2
Nejdříve dohladka našleháme tvaroh, přidáme smetanu, vajíčko jedno po druhém. Řádně šleháme, než přidáme další vejce. Zašleháme cukr, likér a citronovou šťávu. Šleháme do hladka. Nalijeme na vychladlé "sušenkové" těsto a pečeme 30-35 minut. Smícháme 1 hrnek smetany, cukr a likér. Nalijeme na upečený cheesecake. Pečeme ještě 5 minut. Dáme do chladna na 2-3 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake

Malinový cheesecake s mandlemi

Malinový cheesecake s mandlemi

Cheesecake

Cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Tučková | 20. 9. 2007 13:53

    Milko, můžete mi napsat recept na ten citronový cheesecake??? I přesný postup jak péct a na kolik. Díky Dana

  • Tereza J. | 24. 7. 2007 18:08

    Ja by som povedala, že na množstvo sušienok bolo toho masla málo, ono je rozdiel medzi jednotlivými sušienkami. Ak nabudúce dobre premiesite a bude sa to rozpadávať, pridajte maslo.

  • Dagmar | 24. 7. 2007 16:23

    Ahojky, dnes jsem udělala cheesecake podle Vašeho receptu, ale bohužel se mi úplně rozpadl korpus ze sušenek. Čím to? Poradíte? Děkuji

  • SB | 16. 3. 2007 01:57

    USA a Kanada pouzivaji Cream Cheese, no name brand nebo Philadelphia. Jsou vetsinou v baleni 250 g at uz v kelimku nebo kostce. Je to drazsi, nez tvaroh, pokud chcete pouzivat tvaroh, tak dry cottage cheese nebo bakers quark. Ricotta a mascarpone jsou jeste drazsi.

  • Di | 15. 3. 2007 13:10

    Hodná, díky.

  • milka | 15. 3. 2007 12:00

    Tak uz to tam je, najdete to pod nazvom Lemon Cheesecake

  • Anonym | 14. 3. 2007 15:48

    Milka,nažhav své prstíky na klavesnici a piš recept :0)

  • Di | 14. 3. 2007 15:38

    Milko, zájem určitě bude, napište.

  • milka | 14. 3. 2007 15:31

    Ja prave pracujem v jednej restauracii v Anglicku, kde na original Lemon Cheesecake pouzivaju syr Mascarpone (alebo aj Ricotta) a sladene kondenzovane mlieko. Ak ma niekto zaujem, mozem napisat cely recept. A nepouzivaju ziadny liker, iba stavu z citronov a limetiek + nastruhanu koru. Ten kolac je potom fantasticky. Kremova, tvarohova chut s jemne kyselkastou prichutou citrona.

  • Anonym | 6. 11. 2006 01:55

    Ziji v Anglii,nas klasicky tvaroh tu k dostani neni, a tak pouzivam cottage cheese, a nemuzu si stezovat.

  • katerina Karlsson | 9. 10. 2006 13:59

    A co zkusit ricotta cheese

  • Michala | 26. 7. 2006 13:11

    Jde nějak nahradit pomerančový likér?

  • Jana Han | 26. 1. 2006 19:40

    Jeste pro Hanu: pokud chcete peci klasicky cheesecake, pouzijte misto tvarohu cream cheese. Je pak hedvabnejsi nez z tvarohu.

  • Jana Han | 26. 1. 2006 19:35

    Pro Hanu: v USA najdete cesky tvaroh pod nazvem Farmers cheese. Podivejte se v nektere evropske prodejne potravin, nebo pozadejte o objednani tohoto tvarohu v nekterem supermarketu, dost casto se snazi vyhovet.

  • hana | 26. 1. 2006 18:16

    mohl by mi, prosim, nekdo poradit co by se dalo pouzit misto klasickeho ceskeho tvarohu? nyni pobyvam v usa a vse, co jsem zde az doposud vyzkousela, ma k teto surovine hodne daleko. dekuji.

  • Jana | 11. 1. 2006 21:51

    Prominte,prosim;prijdou tam dve vejce.

  • Ivana Samcová | 7. 1. 2006 15:31

    Kolik vajec přijde do náplně?

  • Kuchařka on-line | 4. 1. 2006 19:41

    Poopraveno.

  • Jana | 4. 1. 2006 18:54

    prosim kucharku-on line poopravit.Rozdrcene susenky,cukr a maslo namackame na dno a strany dortove formy o prumeru 23 cm.Dekuji.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Hnědý cukr Máslo Pomerančový likér Sušenka Tučný tvaroh Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Černý kuba

Černý kuba

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

25
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
17
LÍVANCE
LÍVANCE
15
Míša řezy
Míša řezy
14
Nakládaná červená cibule
Nakládaná červená cibule
13
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Hanychová a Feuereislová u soudu se Soukupem: Luxus za stovky tisíc!

Hanychová a Feuereislová u soudu se Soukupem: Luxus za stovky tisíc!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Cointreau cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact