Rajčata a cibuli nakrájíme na kousky a dáme vařit se solí do hrnce s vodou (cca půl litru). Až je cibule měkká, přidáme česnek, bazalku a rozmixujeme na omáčku. Pokud je to moc vodnaté, tak ještě chvilku povaříme, až se odpaří voda. Pak rozbijeme kokosový ořech, mléko vylijeme nebo vypijeme, případně lze přilít do omáčky, a bílou dužninu vydlabeme z ořechu. Teď jsou 2 možnosti:
2
a) bílý kokos můžeme dát do omáčky a rozmixovat spolu s ostatními surovinami, omáčka bude oranžová,
3
b) nebo kokos můžeme nastrouhat jako sýr a přidat do hotové rozmixované omáčky, která tak zůstane červená.
4
Ještě necháme chvilku bublat. Mezitím uvaříme těstoviny, zalijeme omáčkou a ozdobíme bazalkou. Recept pochází od mé kamarádky, která si ho oblíbila při svém pobytu ve Venezuele.