Čočku namočte, propláchněte a v osolené vodě uvařte. Oloupanou dýni a řepu nakrájejte na malé kostky. Na dvou pánvích zahřejte po lžíci oleje, na jedné orestujte dýni, na druhé řepu.
2
Dýni potom duste s 50 ml vývaru, řepu se zbytkem, dokud se neodpaří tekutina. Oloupejte a vyfi letujte pomeranče, nakrájejte je a odkapanou šťávu uchovejte. V hluboké pánvi nechte zkaramelizovat cukr, přidejte dýni s řepou, citronovou šťávu a chvíli povařte. Než vychladne, nasekejte cibulky a čekanku nakrájejte na proužky.
3
Smíchejte čočku, cibulku, čekanku a obsah pánve se zkaramelizovanou zeleninou, pomerančovou šťávu. Dosolte a opepřete, a nakonec zlehka vmíchejte pomeranč. Posypejte nahrubo nasekanou petrželkou.