Namočenou čočku uvaříme s bobkovým listem a pepřem do měkka. Osolíme a zahustíme zásmažkou z oleje, mouky a mléka. Můžeme zahustit i záklechtkou. Prívarok krátce povaříme, musí být hustý. Ochutíme cukrem a octem.
2
Podáváme s volským okem, opečenou klobáskou, masem, sekanou apod.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zlata :))*
|15. 1. 2013 18:01
párkrát už jsem zkoušela a je to výborné :-) ..akorát dělávám bez octu ale i tak nám chutná !
Tereza J.
|12. 2. 2008 12:53
Aj tak sa to samozrejme dá, ja sa smotane snažím vyhýbať, dávam ju tam, kde byť musí, inak ju radšej mahradím mliekom. Ale každý má svoj spôsob a chuť :)))
Andra
|12. 2. 2008 12:09
Robim podobne, ale namiesto zasmazky pouzivam kyslu smotanu, v ktorej priamo rozmiesam muku. Ocot uz vacsinou ani netreba pridavat.
Zuzana
|12. 2. 2008 10:03
robim podobne teda krom octu a cukru a sem tam s fasirkou, je to dobre
Laci Berůgva
|8. 2. 2008 22:32
Ném čočka prívarok hol ván!Új czokolón prívarok kepék!
Klára Keselyova
|24. 1. 2008 21:19
Je vynikajúci, keď sa šošovica, alebo aj fayuľa, varí vo vývare po údenom,/trebárs koleno a pod./. Ja dávam aj pár strúčkov cesnaku. Po uvarení sa môžu vyhodiť. Klára