Propláchnutou namočenou čočku uvaříme jen do poloměkka v neosolené vodě s novým kořením. Pak k ní přisypeme přebrané a dvakrát spařené jáhly. Promícháme a mírným varem oboje dovaříme doměkka.
2
Odstavíme, okořeníme, osolíme, vmícháme jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, promícháme s rozpuštěným tukem a ve vymazaném pekáčku dáme krátce zapéct. Podáváme se salátem z kysaného zelí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
recepty 73
|27. 4. 2010 09:00
Tohle znám jako Krkonošský čočkový prejt,jako tuk se dávalo husí sádlo,já dávám sádlo.Moc dobrý recept!
Jana Kutačová
|28. 6. 2006 13:41
Taky musím někdy vyzkoušet.A jako příloha brambory a zelí??:o)
Tereza Jarčušková
|28. 6. 2006 10:48
Krúpy a šošovicu, to poznám, ale s pšenom som ešte nepočula. Máme pšeno radi, vyskúšam, to bude dobré.
Šárka Butorová
|28. 6. 2006 10:06
Úplná senzace, miluji jitrnicový prejt,ale bývá mě po něm dost těžko. Tato náhrada je mu dost podobná. Jen místo pepře a majoránky jsem rovnou použila zabijačkové koření.
Ivana K.
|14. 3. 2006 10:27
Místo jahel dávám kroupy, je to prejtu podobnější a moc dobré. Dávám stejné množství krup a čočky.