Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem, přidáme kari a čočku, kterou uvaříme doměkka. Měkkou čočku propasírujeme, přidáme krupici, žloutky, sůl a pepř. Utvoříme lívanečky, které na rozehřátém oleji usmažíme dozlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
anatéma
|2. 2. 2008 15:45
Dělala jsem bez kari kvůli dětem a z červené čočky, takže byly hotové raz dva. Byly moc dobré. Možná by ale bylo na zahuštění lepší dát strouhanku než krupici, byla tam cítit.
Jana
|15. 7. 2006 20:43
Lžíce kari je dost,dala bych tak lžičku.Jinak můžete karbanátky připravit jako klasické karbanátky,jen místo masa dáte vařenou čočku,a musíte dát víc vajec a strouhanku,aby vše drželo pohromadě.S chlebem,čerstvými rajčaty a hořčicí je to dobré.Zkoušela jsem i karbanátky ze sojových bobů,ale ty se musí déle vařit-ty boby.Pak se pomelou a vzniklá kaše se ochutí zase jako na karbanátky.Mají příjemně jemnou chuť.