• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čočková polévka z komentářů
Napište svůj komentář k receptu

Čočková polévka z komentářů

autor: Kajkajak
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 74
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočková polévka z komentářů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olivový olej
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce žitná chlebová mouka
    • 450
      g čočka
    • voda
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka masox
    • chilli nebo cayenský pepř
    • majoránka
    • 1
      lžička máslo
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 2
      ks vejce
    • petrželka
    • česnekové koření

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si namočíme čočku a necháme ji přes noc ve studené vodě, druhý den ji v té vodě uvaříme doměkka. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, osmažíme, přidáme cibuli a česnek, lehce osmažíme, přidáme mouku a uděláme jíšku, zalijeme uvařenou čočkou a přidáme asi litr a půl vody.
2
Ochutíme solí, česnekovým kořením, bujónem, chilli, majoránkou a hořčicí, na zjemnění přidáme lžičku másla. Nakonec vmícháme syrová rozšlehaná vejce. Na talíři přidáme nasekanou čerstvou petrželku.
3
Tento recept vznikl dnes úplně náhodou z komentářů k čočkové polévce :) Vejce, hořčice do čočkovky? No, to nemůže být dobré... Tak jsem to zkusila a lepší polévku jsem snad nejedla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka

Čočková polévka

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rama1979 | 5. 3. 2016 11:52

    polévka dobrá jenom mi v ní nesedí ta hořčice, proto dávám 2.

  • mimosa | 15. 10. 2014 13:12

    sorry ale tohle se nedalo jist :-$

  • Laura | 18. 4. 2014 13:40

    Tahle čočková polívka mi vůbec nechutnala :-(

  • jnovakova | 15. 1. 2014 12:42

    polévka je vynikající. Místo bujonu dávám jen polévkové koření a také to stačí. Dávám 1

  • alacek | 24. 12. 2013 09:13

    právě jsem jí dodělala ,je skvělá,přidala jsem klobásku...také za 1... :-)

  • romana | 4. 10. 2013 18:12

    Děkujeme za výýýýýýýýbornou polévku :-* :-* .

  • Martinkova | 28. 4. 2013 15:00

    Kazdy mame jine chute, ale nas nezaujala ani pridavkem hortice ani rozslehanym vejcem. Jano, vejce se ve vrouci polevce srazi okamzite, ale povarit je samozrejme muzete.

  • Josef Kadleček | 19. 4. 2013 22:26

    Ještě štěstí, že je tenhle recepis šířen pod úplně svobodnou licencí na necenzurovaném internetu ! Je to fakt bomba a představme si, že se najde nějaký parazit cenzor, který takovýto projekt zamázne. Braňme svobodu internetu ze všech sil, jinak nebudeme mít přístup k receptům na dobré a levné jídlo ! V životě by mě nenapadlo (tak jako do klasický čočky) přidat hořčici, a pak ještě vajíčko... ....................... Reakce na předešlou otázku - moc se s tím nemazlím - do škvířící se jíšky vždycky naliju horkou, ba vařící se vodu, metličkou rychle rozbít případné slepující se hrudky (když je nejhůř a hrudky se potvory udělají, užít dvouvrtulový šlehač, ale bacha na poletující horké kapky i na první rychlost!), pak dolít uvařenou čočku - samozřejmě moc to nepřehnat s množstvím vařící vody. Pak jsem pokračoval v recepisu ;-) Teprve až když jsem dolil další. tentokrát už studenou vodu, se zrna čočky zázrakem začala vznášet v roztoku polévky. Do tý doby sveřepě klesala ke dnu !

  • Jana Nová | 6. 3. 2013 13:15

    Prosím o radu, jsem začátečnice ve vaření. Když udělám jíšku a zalejvám jí uvařenou čočkou, tak má být ta čočka vychladlá? Pak přidám 1,5 litru vody studené a přivedu k varu? Když vmívhám vejce, tak už se polévka nemá vařit? Díky za odpověď.

  • Lucie Jordánková | 3. 3. 2013 12:23

    Tuto polévku jsme společně s Tatínkem vařili poprvé. <:-) S tatínkem jsme tam nedávali chilli takže nebyla pálivá :-) (naštěstí mě jako malé holce to nevadilo). Jak jí Tatínek rozporcoval na talíř moc mě ale neoslnila :-$ :-( Hořčice a vajíčka tomu dodali Bombovou chuť takže se s ní nakonec vyklubalo že byla moooc dobrá <3 Tato polívka mi mooc chutnala takže určitě přiřazuji jako OBLÍBENÉ. Doufám že jí taky všichni zkusíte BYLA OPRAVDU MOC DOBRÁ <3 :-* :-) 8-) <:-) DOPORUČUJI VŠEM . DÁVAM ZA 1*********************************************************** <3

  • Maruška | 29. 1. 2013 20:06

    Čočku máme rádi, ale tahle polévka za moc nestála. Hořčice a vejce jí úplně zkazily. :-( :-( :-( :-(

  • JIrka | 12. 12. 2012 10:03

    Občas vařím podle netu.Už po přečtení receptu se mi zdálo čočky hodně.Nevím,jestli ten,kdo dal na net tento recept,jestli si udělal srandu,ale použil jsem asi 1/4 uvařené čočky a zbytek si asi nabouchám do trenýrek.Takovouhle píčovinou bych se určitě nechlubil.

  • Domča@Lea
    Domča@Lea | 20. 10. 2012 14:38

    Nemá chybu, nejlepší čočková, co jsme kdy jedli :) zaslouží si velkou 1 :-* <3 :))

  • LLenulle | 18. 7. 2012 11:36

    Polévka nemá chybu.Zaslouží si velkou 1!!! :-)

  • danmar | 22. 2. 2012 11:01

    vyníkající polévka !!!! ....zbožňuju hořčici a toto je prostě bomba.....za nedlouho udělám zas :)) Díky za recept !!

  • Ladia
    Ladia | 31. 1. 2012 11:17

    Vynikající :-)

  • amaterkuchař | 19. 1. 2012 12:06

    Teda čočkovou sem nikdy nemusel, ale tahle je fakt super. Doporučuji vyzkoušet. :-)

  • smeagolka | 25. 11. 2011 10:39

    byla naprosto vynikajicí a stala se stálicí naší kuchyně :-P

  • Alice Jahnova | 20. 10. 2011 16:45

    Neprisla nam kdovijaka, ale spatna taky nebyla.

  • jiřinka | 19. 8. 2011 12:59

    taky sem zkusila a suprová!

  • Ankamamka | 24. 6. 2011 23:39

    mi ani nepřišlo-je zdravější bez toho 8-)

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 24. 6. 2011 13:10

    škoda,že kromě fotky nelze přidat i vůně 8-)

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 24. 6. 2011 13:00

    právě ji porcuju a můžu dodat-výborná...ani ta uzenina v tom nemusí být...mňám...doporučuju VŠEM !!!

  • guumaa | 15. 6. 2011 21:15

    všecičko je suprový,jen tam dejte na kostičky nakrájený uzený(popř.párek), :-| :-| <:-)

  • zuzazbrtve | 5. 2. 2011 12:53

    Moc dobré, chutnala i babičce, která si jinak na luštěniny moc nepotrpí :) Jen nezahušťuji moukou, i tak je dost hustá a čočky dávám méně.

  • veruuk | 21. 1. 2011 13:20

    Čočkovka je má nejoblíbenější polívka... Ale takhle? Absolutně bezkonkurenční!!! ;-) Jinou už dělat nebudu... Díky za recept a dávám 1***

  • tomasek | 22. 11. 2010 23:28

    Nase nejoblibenejsi polevka. Udelal jsem si na sebe bic, musim ji varit skoro porad... Jesteze je tak jednoducha...

  • Jana Kutačová | 9. 9. 2010 21:56

    Kuchařinky,prosím nereagujte na komentář sergeje.nečeká na nic jiného a baví se tím.Díky Janule

  • sergej papáček | 9. 9. 2010 21:06

    zkuste tam vyvařit ocas z fretky, to je teprve bašta a ten říz!

  • JANA ŠKORNIKOVÁ | 8. 9. 2010 16:54

    tak tahle polévka má říz i bez mrkve a chilli.hořčice tomu změnila chuť.super.

  • JANA ŠKORNIKOVÁ | 8. 9. 2010 16:50

    tak tahle polévka má říz i bez mrkve a chilli.hořčice jí úplně změnila.super.

  • Pavel Potůček | 15. 8. 2010 11:13

    Výborná, bez dalšího komentáře

  • Kristýna Eiflerová | 16. 4. 2010 16:25

    No mňamka, moc chválím, tak hořčice je tam fakt úžasná :-) dala jsem jen 250g čočky, i tak je dost hustá a místo soli je lepší vegeta a magi. Dávám za jedna.

  • Kateřina Dodková | 8. 1. 2010 20:00

    Polévka je výborná. Jen jsem přestřelila to chilli tak byla trochu ostřejší, ale mile mě překvapila :-)díky za recept.

  • Markéta Smazalová | 2. 1. 2010 16:39

    Čočkovku nemusím tak často, tak jsem dnes dělala svoji první a byla vynikající, jinou už nikdy dělat nebudu. Dělala jsem bez mrkve, čočky jsem dala méně a hořčice naopak více. Přidávám ji do svých oblíbených receptů.

  • Marcela Špačková | 2. 1. 2010 13:49

    Polévka se vydařila a i bez mrkve byla výtečná.

  • Marcela Špačková | 1. 1. 2010 12:40

    Dnes ji zkusím uvařit, jen nemám mrkev, tak snad bude chutnat i bez ní.

  • Jitka Brožová | 2. 12. 2009 14:26

    Lepší čočkovou polévku jsme snad doma ani nejedli :)

  • Lucie Červenková | 14. 10. 2009 10:45

    Polévka byla opravdu dobrá. Místo vajíčka jsem dala opečený páreček,aby to nebylo tak "dietní" :)

  • Anna Vobroučková | 30. 5. 2009 17:04

    Je to opravdu dobrá a sytá polévka ,musím pochválit,dávám 1.

  • Alexandra Daňková | 16. 5. 2009 13:05

    Vynikající, dělala jsem jen ze 150 g čočky, ostatní ingredience jsem dala podle receptu

  • Klára Kvičerová | 7. 4. 2009 22:06

    Gurmánský požitek nejvyššího kalibru. Do finální verze se mi ještě přimíchaly kostičky osmažených párečků a lžička gulášového koření a taky teď chodím pořád ujídat:) Výborný počin!

  • Dana Sobotová | 1. 3. 2009 13:02

    Manžel udělal tuto polévku k dnešnímu obědu a byla opravdu moc dobrá.

  • Ina DiRossi | 23. 2. 2009 13:21

    Opravdu tam dáváte 450g čočky??? Já jsem dnes dělala čočkovou polévku úplně poprvé, tak jsem nevěděla kolik se tak obvykle dává. Měla jsem balení 400g a dělala jsem přesně podle receptu. Ale byl to děs!! Kastrol samá čočka a "polévka" nikde!?! Tak jsem musela čočku rozdělit do dvou kastrolů a dovařit (tedy spíš dochutit) odděleně. :o(

  • Petra Behrová | 15. 1. 2009 16:05

    polevku jsem ted dovarila a myslela jsem ze bude mnohem lepsi. Nerikam ze je spatna, jen neni takova jak jsem cetla v komentarich.

  • Jitka Hotová | 14. 12. 2008 19:51

    Dnes jsem jí vyzkoušela a je přímo úžasná. Velký dík tomu kdo ji vymyslel a tomu kdo jí sem dal abychom jí mohli taky udělat. Dělala jsem jí do největšího hrnce a je skoro po ní. Přítel vedle funí s povolenýma kalhotama....

  • Eva Bialková | 2. 11. 2008 09:18

    Vychvaluji tento recept do nebe :) Polévka je opravdu úžasná a člověk nemusí být ani výborný kuchař, aby tak chutnala. Přítel říkal, že takovou ještě nejedl a mlaskal u toho ;)

  • Petule B. | 2. 10. 2008 00:27

    Ráda zkouším nové recepty a vždycky se nechám zlákat pochvalnými komentáři - a ani tentokrát jsem neprohloupila. Polévečka je moc dobrá a navíc je to příjemná změna klasické čočkovky. Paní Milo, i ve vaření se vyplatí ´mít pro strach uděláno´. Jak jinak než za 1.

  • Mirka P. | 3. 9. 2008 14:28

    Jíšku jsem dělala na slanince a polívečka je to výborná. Jen se to nesmí přehnat s chilli... :-D

  • Danka Snášelová | 25. 7. 2008 21:48

    Dnes jsem vyzkoušela tuhle polívčičku a dávám za 1. Zásmažku jsem dělala z klasické hladké mouky a místo olivového oleje jsem použila obyčejný olej. Vajíčko jsem do polívky nedávala. Manžel v žádné polívce rozšlehaná vajíčka nechce.

  • Oldřich Gargulák | 9. 7. 2008 22:43

    SUŠENÉ KVASNICE s olivovým olejem. Pro mě je to objev století! Znáte to někdo? Na co tuto směs s olejem používáte?

  • Oldřich Gargulák | 9. 7. 2008 22:36

    Dnes jsem po delší době navštívil vegetariánskou jídelnu. Po dva dny jsem měl k obědu tuto polévku, tak jsem si pro změnu dal čočku. Čočka jak čočka, ale místo obvyklé smažené cibulky tam bylo NĚCO!!! Jak TO jen popsat? Předně se TO v té nezahuštěné krmi nerozpouštělo. Vypadalo TO jako strouhanka, ale nebyla to strouhanka. Když se TO jedlo samotné, trošku se TO lepilo na zuby, než se to rozplynulo na jazyku. Krásně To chutnalo po olivovém oleji. Když se TO zamíchalo do té luštěniny, tak To chrumkalo mezi zuby jako griliáž v mléčném nugátu. Bylo TOHO asi kávová lžička, což je velice málo na takovou laskominu. Líná huba...Nakonec kápli božskou!

  • Jana Remková | 8. 7. 2008 18:49

    Musím pochválit tuto vynikající plévku.Je to moje slabost.Na to druhé člověk vždy něco vymyslí,ale ty polévky,to je věc.Neměla jsem předvařenou čočku,uvařená je hned.Krom toho kopru jsem tam dala snad úplně všechno,co tady kdo radí a to jen proto,že jsem ho neměla.Vynikajíííícíí!! Samozřejmě za jedna!

  • Věra z DC | 7. 7. 2008 14:57

    Oldo, neomlouvejte se :-) fše je v poho :-) Chtěla reagovat na tu polévku, buťe rád že jste do 3 dnů na dně, mám dojem, že za týden by vám ta čočková šla naproti a už nikdy více by jste ji nechtěl.

  • Jana Pátková | 7. 7. 2008 12:57

    Oldo, nemusím být "slaměnka", šoupnu to tam a je to, ne ? Takže já osobně dávám za 1, je to opravdu fajnová a dobrá polévka, ve středu už není co řešit, pátková jako v pátek. ahojky

  • Oldřich Gargulák | 7. 7. 2008 12:24

    Slaměný vdovec, uvařil plný hrnec, že na celý týden. Obávám se, že ve středu budu na dně! Vejce, proč? Žloutek na talíř, proč ne? (pro američanky-nic jiného už neobědvám). Dobrý nápad, dávám 2.

  • Oldřich Gargulák | 7. 7. 2008 12:17

    Slaměný vdovec, uvařil plný hrnec, že na celý týden. Obávám se, že ve středu budu na dně! Vejce, proč? Žloutek na talíř, proč ne? (pro američanky-nic jiného už neobědvám). Dobrý nápad, dávám 2.

  • Eva Staňková | 5. 7. 2008 22:06

    Lidi zlatý, to vám je žrádlo! Ničeho se nebojte a směle do toho, ta hořčice vážně nemá chybu. Dala jsem francouzskou a dala jsem jí 4 lžíce, až na hranici, kdy zkušený jazyk už už pozná, v čem je ten fór. Chce to ochutnávat a vychytat tu správnou hranici. Famózní. Proč se někdo bojí toho vajíčka, tomu nerozumím, vždyť čočka a vejce k sobě patří. Vajíčko to trochu zjemní, ale chuťově nijak nezmění, není čeho se bát.

  • anatéma | 25. 4. 2008 16:30

    Super polévka!!! Vařila jsem z červené čočky, takže odpadlo i namáčení a byla hotová šup šup.

  • adri | 23. 4. 2008 15:13

    Teď jsem dovařila a je výborná opravdu se povedla.

  • Daniela Heinzová | 22. 3. 2008 11:03

    Zrovna jsem ji uvařila k obědu..je opravdu výborná...můžu všem doporučit...dávám za 1""""

  • Mila Foglova | 10. 3. 2008 19:04

    verim ze s tim koprem to muselo byt dobre, cerstve bylinky muzete stridat, velice dobra je nejen petrzelka, ale i majoranka, tymian, bazalka, pazitka nebo jen na kolecka nakrajena natova cibulka :)

  • Věra z Dc | 15. 2. 2008 09:07

    Po přečtení receptu jsem měla smíšené pocity, no hořčici proč ne, ale vajíčka ? Dala jsem poslušně vše jak je uvedeno a opravdu to funguje, no ale ten konec :-)))) Mám půl mrazáku mraženého lupení (petrželku, pažitku, bazalku, libeček, špenát -vše zelené) no a tak jsem vzala jeden váleček v domnění, že je to petrželka a hojně přidala do hotové polévky... no byl to kopr a tak vám mohu jen říci, žei s tím koprem se nic nezkazilo a bylo to fakt dobrý a dávám za 1 *** (příště zkusím petrželku :-))

  • Šárka Skálová | 11. 2. 2008 14:49

    Výborná polévka. K osmažené zelenině jsem přidala trochu vody a společně rozmixovala. Teprve pak jsem přidala uvařenou čočku a koření. Polévka byla dostatečně hustá a naprosto vynikající.

  • Šárka Skálová | 11. 2. 2008 14:49

    Výborná polévka. K osmažené zelenině jsem přidala trochu vody a společně rozmixovala. Teprve pak jsem přidala uvařenou čočku a koření. Polévka byla dostatečně hustá a naprosto vynikající.

  • Simča | 5. 2. 2008 12:39

    A co to jeste posypat strouhanou cihlou? To musi byt teprv dobry:)

  • Jitka Macháčková | 4. 2. 2008 22:53

    Je opravdu moc dobrá, právě jsem ji uvařila na zítřek, aby měli chlapi co k obědu a chodím jí stále ochutnávat. Do rána se rozleží a bude ještě lepší. Taky jsem k mrkvi přidala jeden stonek naťového celeru a ten teleninový základ jsem rozmixovala předtím, než jsem vložila vařenou čočku. Chlapi moc zeleninu nemusí a co oko nevidí... Takže dávám za "1".

  • Petra Stejskalová | 31. 1. 2008 10:48

    Právě jsem ji dovařila je moc dobrá dávám1 ,ale musela jsem přidat ocet ze kterým je to podle nás mnohem lepší.

  • Vlaďka Lišková | 25. 1. 2008 11:32

    Tuto polévku jsem také uvařila a byla skutečně moc dobrá a hodně sytá.

  • Renata Michnová | 24. 1. 2008 16:23

    je opravdu moc dobrá dávám za 1

  • Jana Melecká | 23. 1. 2008 12:30

    Včera jsem uvařila, přidala ještě celer a petržel - to dávám do čočky vždy a pak ještě pór a papriku. Čočka byla výborná, mám ještě dneska k obědu-mám totiž domácí vězení, musím udělat DPH :-) Dávám 1.

  • Jarka O. | 14. 1. 2008 17:21

    Je opravdu moc dobrá, měli jsme ji na Nový rok, zapomněla jsem oznámkovat i okomentovat, takže to činím dodatečně. 1*

  • Lenka | 14. 1. 2008 12:12

    Naprosto vynikající - jen jsem jí zpestřila nakrájenou uzeninou a neměla chybu.

  • Jaňula K. | 6. 1. 2008 13:19

    Tak jsem tu čočkovou uvařila na dva dny... ale do večera už byla pryč... vážně vynikající...!!!

  • Lucka | 4. 1. 2008 12:33

    Tak jsem jí včera taky zkusila upravit podle "komentářů" a můžu říct, že lepší čočkovku jsem opravdu ještě nejedla, super :-)

  • maja .. | 31. 12. 2007 12:57

    je super!!

  • symbelmyne | 27. 12. 2007 13:54

    tak jsem to riskla a svou první čočkovou jsem udělala dle tohoto receptu na štědrovečerní večeři.hezky den předem,musela jsem přizpůsobit množství pro dva lidi,ale i tak toho byl kotel. vejce jsem nedala, jen navíc feferonku. a výsledek? výborná polévka,opravdu.dávám 1*

  • ůoj lkj | 8. 12. 2007 17:30

    kjhůl

  • Jitka Klusová | 17. 11. 2007 17:40

    Včera jsem dělala k obědu a chutnalo nám, dala jsem jen 250 g čočky, hořčice 1 lžíci a vejce jsem uvařila na tvrdo a dala pokrájená až do hotové polévky na talíři. Určitě budu opakovat a dávám 1.

  • Lili | 16. 11. 2007 14:00

    Já dávám ještě někfdy mrkev na pulměsíčky a brambory a ta vejce mohou být i vařená,pro ty,kteří se bojí je v tom rozšlehat.

  • Silva Machová | 16. 11. 2007 11:34

    Ubrala sem čočky,bála sem se hořčice,ale nakonec sem ji tam plcla a polévka je výborná!

  • Zdenka Matušková | 14. 11. 2007 19:14

    Uvařila jsem a je dobrá, hlavně je to trošku změna , nerada vařím pořád stejná jídla

  • sedmikraska :-) | 13. 11. 2007 15:11

    Vyborna polivka, cockovou jsem varila poprve, a ackoliv manzel nejdriv ohrnoval nos, tak nakonec snedl dva talire:-))) Nasi 17.5 mesicni dceri rovnez chutnala. Jen jsem dala min cocky, asi 300g.

  • Katka | 12. 11. 2007 10:56

    Super!

  • Mila Foglova | 3. 11. 2007 13:24

    dekuji vsem za pochvalu, hlavne, ze Vam chutna :)

  • Jana Pátková | 1. 11. 2007 13:32

    Víte, já tam někdy přidám kyselé zelí - nakrájené, uzenina - nebo-li uzené ano, ale pak už nedám vajíčka.Polévka musí být hustá-lžíce tam stoji,jak se říká, a je opravdu dobrá, proto fandím Míle Foglové za zajímavý receptík. Dávám 1.

  • Dáša Janíková | 1. 11. 2007 13:13

    Polévka je vynikající, dělala jsem dnes k obědu, ale podle oka něčeho víc něčeho zase méně, vajíčka jsem nedala, ne že bych nevěřila že to nebude dobré, ale já je i jinak do polévek nedávám. Zato jsem přidala klobásku, ale je byla by dobrá i bez uzeniny. Dávám 1*

  • Marie Svobodová | 31. 10. 2007 13:42

    Výborná polévka a druhý den je snad ještě lepší

  • jana gross | 30. 10. 2007 09:03

    111111 bože ta je vynikající. moc díky za receptík. Nemá chybu. Udělala jsem ji hustější. mám ji tak ráda a dcerku zasytí :-))Fakticky paráda :-)

  • Mila Foglova | 14. 10. 2007 14:54

    priste zkuste i stemi vajicky, taky jsem kroutila hlavou, ze to bude urcite hnusny .. ale bylo to vynikajici :)

  • Gabriela | 7. 10. 2007 18:13

    Moc povedeny recept :) Taky jsem tam dala uzene maso a bilou papriku, kazdopadne jsem vynechala ty vajicka. Byla vynikajici :)

  • Jiri K. | 10. 8. 2007 14:31

    Ahojky .... tak jsem udělal tuto výbornou polévku,ale ještě jsem tam přidal nakrájenou uzenou rolku a bílou papriku na krátké proužky nakrájené...a je to fakt vynikající...všem můžu doporuřit ;-))

  • Mila Foglova | 3. 8. 2007 10:26

    To je dobre, hlavne ze jste si pochutnali :)

  • Monika | 25. 7. 2007 22:51

    Vyborny recept,byla jsem pochvalena :) diky

  • Ivana Samcová | 3. 6. 2007 07:57

    Paní Mílo, polévka je vynikající. Včera jsem ji vařila k obědu, moc chválili. Prostě, naprostá spokojenost. Až jsem se bála, že na mne nezbyde. Díky za recept. Ivana

  • eli | 2. 5. 2007 09:45

    Je vyborna! Hortici jsem dala Dijonskou, takze to bylo pikantni. Cockovku uz asi budu delat jenom takhle:-)

  • Alena | 24. 4. 2007 17:06

    Vynikající! česnekové koření éčka nemá, stačí jen číst obaly a vybrat to správné, stejné je to s hořčicí.

  • Simona Peterková | 27. 2. 2007 11:39

    Místo mouky jsem dala hotovou světlou jíšku.

  • Simona Peterková | 27. 2. 2007 11:38

    Výborná dávám za jedna.Super chuť.

  • Pája | 30. 1. 2007 20:18

    Ještě k té hořčici bez "éček", hořčice Helmans, která se dá koupit v běžném marketu je také bez konzervačních látek, stejně tak kečup bez konzervačních látek, který jsem nedávno objevila od firmy OTMA. Snažím se také jíst zdravěji, ale není to jednoduché, stojí to hodně peněz a času, proto vítám každý podobný cenově přijatelný a snadno dostupný produkt.

  • Janule H. | 4. 1. 2007 12:03

    Teď jsem dovařila. Musím říct, že tato polévka je famóóózní. Hořčice tomu dává výbornou chuť. Dávám 1.

  • MartinV | 3. 1. 2007 20:38

    Bio hořčici lze bez problému koupit i přes internet v prodejnách Zdravé výživy, spolu s obilím a dalšími "krajně zdravými" surovinami.

  • Mila | 30. 12. 2006 21:19

    cerstvy cesnek je tam taky :)

  • Hedvika | 28. 12. 2006 15:22

    Vyzkouším s tou hořčicí,jen vynechám česnekové éčkové koření a přidám čerstvý česnek.Na čerstvých surovinách si hodně zakládám ,protože vím, co nám dobrého přináší.CO ale udělám s tou hořčicí? Snad nějakou BIO bez éček seženu.A když ne,prsknu tam plnotučnou a budu se tvářit,že já nic,já muzikant..:))

  • Mila Foglova | 28. 12. 2006 00:36

    omlouvam se, ja maso nepapam :)

  • englicka marketa | 27. 12. 2006 11:33

    ale jo špatné to vůbec být nemusí,jen já bych tam ještě přidala kousek párečku nebo uzenýho:o))mi jsme masový:o)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Čočková, z červené čočky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Česnekové koření Chilli Cibule Čočka Hořčice plnotučná Majoránka Máslo Masox Mrkev Olivový olej Petrželka Sůl Vejce Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Plněný cop

Plněný cop

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

214
Buřty na pivě
Buřty na pivě
111
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…
64
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
54
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
44
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Čočková polévka s uzeným masem
Čočková polévka s uzeným masem
Čočková polévka se slaninou
Čočková polévka se slaninou
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka ze zbylé čočky II.
Čočková polévka ze zbylé čočky II.
Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo
Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo
Čočková pomazánka
Čočková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Čočková polévka z komentářů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact