• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čočková polévka se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Čočková polévka se zelím

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočková polévka se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g čočka
    • 80
      g čerstvé zelí
    • 40
      g slanina
    • 30
      g hladká mouka
    • 20
      g cibule
    • ocet
    • sůl
    • 1
      hrnek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Čočku přebereme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom vodu slijeme, čočku zalijeme čistou vodou a zvolna vaříme. K poloměkké přidáme zelí nakrájené na nudličky a dovaříme. Potom polévku zahustíme tmavou jíškou připravenou z nakrájené slaniny, cibule a hladké mouky, chvilku povaříme, podle chuti osolíme, okyselíme a zjemníme smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka s uzenou krkovičkou

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka

Čočková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aryapavel | 28. 11. 2010 15:53

    Výborná...

  • andrea dvořáková | 1. 4. 2009 14:16

    Já si udělám více zásmažky z tuku a mouky, uložím si ji do lednice a podle potřeby ji studenou dávám do polévek a nemám žádný problémy se žmolky.( a ušetřím čas)

  • kometka | 8. 2. 2008 14:55

    polívka je dobrá a hutná,jen ta zásmažka mi nadělala problémy.příště si na slanině osmažím cibulku a dám do polevky a zásmažku rozkvedlám s trochou vody a vložím zvlášt.takhle se mi udělaly velké hrudky a těžko jsem s tím bojovala.ale jinak dobrá polívčička

  • Jana Tomčíková | 18. 1. 2007 18:55

    Pokud vím, tak vodu z čočky a luštěnin všeobecně se doporučuje před vařením slít v případě, že luštěniny působí zažívací problémy(plynatost).

  • Marta Eichlerová | 18. 1. 2007 17:37

    lado, děláte velkou chybu, když vodu, ve které máte namočenou čočku vylejváte. Připravujete se tak o velmi cenné látky.Čočku před namáčením vyperu, zcedím a zaleji vodou, ve které ji i vařím.Není to můj výmysl, toto nám radí odborníci zdravé výživy.

  • Hana Eksteinová | 12. 3. 2006 14:58

    Polívečka výborná!!!

  • Naďa | 9. 2. 2006 17:42

    Lenko,zkuste fígl anglických dam při těle(kuchařky z TV)-hladkou mouku rozmíchají v oleji na takovou kašičku a zahušťují tímto.Nedělají se žádné žmolky a když se vám zdá,že tam přece jsou,nic se nelekejte,ony se rozvaří...

  • Veronika M | 9. 2. 2006 10:34

    já už nedělám jiné zahuštění než mouku rozmíchanou (PEČLIVĚ) v mléce. Důležité je, aby se to pečlivě míchalo i když se to vlévá do pokrmu, aby to nedělalo cucky. Množství těžko říct, dělám to podle svého třídioptriového oka :-)

  • lenka fizikova | 27. 5. 2005 19:54

    muzete mi presne napsat jednotlivy postup pripravy te jisky,vzdycky se mi to nejak zdrcne a nevim si stim rady..jak dluho se asi ta čočka vari,aby byladobra..dekuji

  • Abies Alba | 19. 4. 2005 11:23

    Moc nám hutnala, dokonce můj batolecí syn zbaštil dva plné šufánky. Dělala jsem ji z čerstvého červeného zelí a neměla chybu. Navíc ta fialová barva se dětem moc líbila :-D

  • Petra | 4. 2. 2005 11:01

    Polévka je výborná, jen místo slaniny jsem dala klobásu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Čočková, z červené čočky
Polévky Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé zelí Cibule Čočka Hladká mouka Ocet Slanina Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
13
Americké lívance
Americké lívance

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Manžel Ewy Farne Martin Chobot: Návrat do světa showbyznysu! S podporou od Klusové!

Manžel Ewy Farne Martin Chobot: Návrat do světa showbyznysu! S podporou od Klusové!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Čočková polévka se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact